Снимка: БулфотоЗапочна пленумът, на който ще стане известно дали ще

...
Снимка: БулфотоЗапочна пленумът, на който ще стане известно дали ще
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Започна пленумът на ВСС: Ще бъде ли отстранен Иван Гешев?

Снимка: Булфото

Започна пленумът, на който ще стане известно дали ще стартира процедурата по премахване на основния прокурор Иван Гешев.

Пленумът стартира от 10 часа и е с една единствена точка. Тя гласи: " Произнасяне по редовността и допустимостта на предлагането на министъра на правораздаването, по член 175, алинея 5 по отношение на член 173, алинея 3 от Закон за съдебната власт, за предварително освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Стоименов Гешев, заради съществуване на условия по член 129, алинея 3, т. 5 от Конституцията на Република България ".

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова разяснява, че нито едно от основанията, които е показала не е поради персоналния живот на Иван Гешев.

" Действително сегашния състав на Висш съдебен съвет демонстрира некадърност да се отнася съответно към своите пълномощия. Нека Висш съдебен съвет да понесе своята отговорност за осъществяването на отговорностите си. Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова преди съвещанието на Висш съдебен съвет ", сподели още тя.

" Искат да овладеят прокуратурата с нелегитимни цели, с цел да се нарушат правата на българските жители. Това, което виждаме бих нарекъл полицейски произвол и полицейска страна - борили сме се против това от 1989 година насам. Надявам се порочните практики да не се възстановят ", съобщи от своя страна Гешев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР