Смята се, че електромобилите са относително по-малко практични в сравнение

...
Смята се, че електромобилите са относително по-малко практични в сравнение
Коментари Харесай

Rivian R1T стана първият електрически автомобил, който печели най-дългото офроуд рали в САЩ

Смята се, че електрическите автомобили са релативно по-малко практични спрямо транспортните средства с ДВГ. Ограниченията в обсега, времето за зареждане, а и освен, постоянно пречат на потребителите да стигнат цялостния капацитет на напредване.

Сега обаче електрически автомобил завоюва Rebelle Rally 2023, най-дългото офроуд рали, провеждано в Съединените щати.

Превозното средство, което реализира това достижение, беше пикапът Rivian R1T. Първият напълно електромобил, спечелил категорията 4X4 на ралито от началото му през 2015 година

Титлата беше извоювана от Лилиан Макарузо и Александра Андерсън като водач и навигатор.

Те са и чиновници на Rivian. Макарузо е инженер по специфични планове, а Андерсън работи като старши машинен инженер. Дългото 2500 километра Rebelle Rally пресича превъзходна пустинна природа в Калифорния и Невада.

То има за цел да насърчи напълно дамите водачи да покажат уменията си в рали шофиране.

GPS и други цифрови навигационни технологии не са алтернатива за водачите по време на ралито. Вместо това, с цел да се ориентират по маршрута, водачите и навигаторите би трябвало да разчитат на компаси, хартиени карти и други сходни съоръжения. Ралито тества опциите на тимовете и техните транспортни средства в продължение на осем дни.

Rivian е част от ралито от 2020 година, като се включва с първообраз на камион.

През 2023 година, с изключение на формалното присъединяване на компанията, ралито включва присъединяване и на първия потребителски тим на Rivian. Частният електрически автомобил беше пилотиран от Манди Брезина и управителен от Алекс Гилман. Те също приключиха сполучливо.

Rebelle Rally има многодневен формат, който е необикновен с това, че тимовете потеглят от авансово избран базов лагер всеки ден в търсене на контролни точки, които би трябвало да бъдат стигнати поредно.

След това екипажите би трябвало да се върнат в базовия лагер в края на деня.

В взаимозависимост от сложността на маршрута, всяка контролна точка коства несъмнено количество точки, а общият брой точки, които тимът печели, дефинира неговата позиция.

Състезателните екипи на Rivian R1T приключиха на първа, единадесета, двадесета и тридесета позиция.

Интересно е да се означи, че Jeep Wrangler Rubicon 4xe приключи на втора позиция, единствено на 36 точки зад тима на Rivian. Трети и четвърти в класацията са Ford Bronco Raptor и Toyota 4Runner. Победата против одобрените офроудъри явно е достижение както за Rivian, по този начин и за EV промишлеността като цяло.

Научихме и израснахме толкоз доста от тренировките до надпреварата. Преживях области от света, които в никакъв случай не съм си представяла, че ще видя, до момента в който прекосявахме долини, планини и дюни. Навсякъде преминахме стабилно и съвсем тихо с нашия R1T.

Александра Андерсън
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР