Може би социалните мрежи изобщо не са толкова опасни, колкото

...
Може би социалните мрежи изобщо не са толкова опасни, колкото
Коментари Харесай

Как интернет влияе на нивата на щастие? Нов поглед върху стар проблем

Може би обществените мрежи въобще не са толкоз рискови, колкото си мислим...

Емил Василев 15:07 | 13.05.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:39 | 11.05.2024

Мистериозни обекти в космоса може да са великански сфери на Дайсън, настояват учени

IT НовиниСветослав Димитров - 13:36 | 12.05.2024

Повече от половината чиновници в американската полупроводникова промишленост евентуално ще сменят работата си

IT НовиниДаниел Десподов - 16:41 | 12.05.2024

Историческо събитие: най-силната геомагнитна стихия от стотици години насам може да настъпи през идващите часове

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Докато доста страни, страхувайки се от цифровите закани вкарват нови закони за контролиране на интернет, екип от откриватели от Оксфордския интернет институт (OII) потвърди, че достъпът до мрежата има позитивно влияние върху нашето богатство.

Анализирайки данни, събрани сред 2006 и 2021 година от два милиона респонденти от 168 страни в Латинска Америка, Азия и Африка на възраст сред 15 и 99 години, учените откриват, че хората, които имат достъп до онлайн света, демонстрират по-високи равнища на задоволеност от живота и обществено благоденствие.

В голямото болшинство от случаите (85%) откривателите откриват статистически значима позитивна връзка сред съществуването на интернет връзка и разнообразни индикатори, като да вземем за пример общата задоволеност от живота, прочувствения ни декор и благосъстоянието на обществото като цяло. За задачата те са употребявали към 34 000 разнообразни статистически модела.

В 5% от случаите обаче е открита противоположна връзка. Отрицателни връзки с интернет се следят основно измежду младите дами на възраст сред 15 и 24 години. Този резултат е в сходство с предходни изследвания, показващи по-силна връзка сред дейното потребление на обществените мрежи и депресивните признаци в тази възрастова група.

Професор Андрю Пшибилски, началник на опита акцентира, че резултатите могат да опонират на преобладаващите публични възгледи за ролята на технологиите, само че прикани законодателите да разчитат на доказателства, а не на „ общи анекдоти и стандарти “, когато създават нови разпореждания.

„ Ако желаеме да създадем онлайн пространството безвредно за младото потомство, не можем да действаме преждевременно и да се опитваме да намерим универсално решение. Трябва да сме подготвени да променяме мненията си, когато се появят нови данни. “

каза той

Въпреки, че изследването не се концентрира съответно върху обществените мрежи, които са съществена тематика на полемиките за онлайн сигурността, необятният обсег на опита дава скъпи прозрения. Професорът по статистика Кевин Макконъуей съобщи, че макар систематизирания си темперамент работата е потребна като насочна точка и съществено подкопава публикуваното мнение, че интернет е еднопосочно неприятен за всички без изключение.

Д-р Рут Плакет, старши теоретичен помощник в Университетския лицей в Лондон акцентира, че е значимо да се вземат поради и рестриктивните мерки на изследването. По-специално, фактът, че откривателите са разглеждали междинни данни за „ средностатистическия “ човек във всяка страна.

Други участници също признават някои дефекти на работата си, в това число невъзможността да се потвърди причинно-следствената връзка в някои от констатациите. Например, те не са могли изцяло да изключат опцията на интернет самичък по себе си, а обвързваното с него повишение на приходите в множеството страни да е довело до това хората да се усещат по-добре.

Въпреки това професор Пшибилски съобщи, че изследването дава значими поучения за политиците, които създават нови регулации.

Той посочи дефицита на рецензирани университетски публикации по тематиката и обстоятелството, че множеството от наличните проучвания се концентрират върху англоговорящи и по-богати страни. Проучването, извършено от Пшибилски дружно с професор Мати Вуоре въз основа на данни от международно изследване на Галъп, в което са взели участие милиони хора по света, ще бъде оповестено в рецензираното научно списание Technology, Mind and Behaviour.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР