Девет лица са задържани при операцията срещу търговията с вот

...
Девет лица са задържани при операцията срещу търговията с вот
Коментари Харесай

Калин Стоянов: От днес по пътищата ще бъде абсолютно цялата техника, с която разполагаме

Девет лица са арестувани при интервенцията против търговията с избор в Бургаско

От началото на годината досега има 44 жертви на пътя по-малко, съпоставено със същия интервал на предходната година. Това сподели на брифинг в Благоевград служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка със почналата от през днешния ден безсрочна акция за сигурност на придвижването по пътищата, разпоредена от него. 

" Безопасността на придвижването по пътищата е един от двата съществени целта на Министерство на вътрешните работи (МВР) и към този момент се реализира резултатът и задачите, които си бяхме сложили ", сподели Стоянов. " Всичко това е резултат от ограниченията, които ние предприехме, а точно засиления надзор по пътищата, отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи и повишение на събираемостта от санкции с 40% ", уточни служебният вътрешен министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Операцията ще продължи до второ разпореждане от моя страна, за задачата от през днешния ден по пътя ще бъде безусловно цялата техника, с която ние разполагаме, както и всички чиновници с полицейски пълномощия, които могат да работят по линия на пътна полиция ", разгласи още Стоянов. 

Служебният министър на вътрешните работи сподели, че все още няма информация за полицейско гонене при тежката злополука от тази нощ в Пловдив. " Изключително тежко произшествие, още веднъж с две жертви, само че това, което за следващ път ми прави усещане, е че е следващото от няколко месеца пътнотранспортно произшествие, което е осъществено от по този начин наречените „ млади водачи “, разяснява Стоянов.

Министърът разяснява и почналата в Бургас полицейска интервенция против пазаруването на гласове за идните избори: " В края на предходната седмица на Националното заседание с шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, с Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и с прокуратурата взехме решение и поставихме началото на профилирана полицейска интервенция по линия на идните избори и в тази връзка на територията на Бургаска област са осъществени процесуално – следствени дейности на общо 17 обекта, а вследствие на инспекциите са формирани седем досъдебни производства ".

Стоянов уточни, че досега има арестувани девет лица. 

" При процесуално-следствените дейности са открити и конфискувани материални доказателства – описи с лица, които вероятно е трябвало да дават своя глас за една или друга партия ", добави министърът. По думите му занапред ще се открива за коя партия става въпрос и дали е за съответна преференция във връзка с народни представители. 

Във връзка с случая в Арбанаси, при който 11-годишно дете е простреляло в дясното стъпало дете на 12 години, Калин Стоянов уточни, че има формирано досъдебно произвеждане. Тепърва следва да се открива от прокуратурата по какъв начин, по какъв метод и кой е оставил оръжие безнадзорно в наличието на малолетни лица. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР