Тази година компютърните процесори на Qualcomm от семейството Snapdragon X

...
Тази година компютърните процесори на Qualcomm от семейството Snapdragon X
Коментари Харесай

Qualcomm няма да бъде единственият доставчик на Arm процесори за Windows-компютрите

Тази година компютърните процесори на Qualcomm от фамилията Snapdragon X Elite навлизат на пазара, което ще разреши основаването на ноутбуци, работещи с операционната система Microsoft Windows. Това е неналичието на развита софтуерна екосистема, която до момента спъва развиването на платформата Windows on Arm, само че управлението на последната е решително, че през идващите години обстановката ще се промени.

Главният изпълнителен шеф на Arm, Рене Хаас, показа съответните прогнози на тримесечната отчетна конференция, както отбелязва Tom’s Hardware, базирайки се на стенограмата от събитието. „ За да пораства компютърната промишленост, изключително в сегмента на Windows on Arm, би трябвало да има диверсификация на доставчиците, които могат да предложат разнообразни модели процесори в отделите ценови сегменти, които дават друго преживяване на крайните консуматори “ — изясни ръководителят на Arm.

Той също по този начин добави, че информацията, която получава, допуска, че през идващите 12 до 36 месеца ще има голям брой снабдители, обслужващи този пазарен сегмент. Това ще разреши на екосистемата на Arm да усили доста своя пазарен дял, с помощта на „ фантастичната продуктивност, отличния живот на батерията и обстоятелството, че можете да създадете високопроизводителна система без вентилатори. “ Веднага откакто броят на доставчиците на съответните процесори се усили, пазарът на основаните на архитектурата Arm системи в потребителския бранш ще стартира интензивно да се развива, съгласно ръководителя на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР