Смъртта на кралица Елизабет води до промени не само при

...
Смъртта на кралица Елизабет води до промени не само при
Коментари Харесай

Децата на Меган и Хари стават принц и принцеса и всичко за новите титли на Кейт, Уилям и наследниците им

Смъртта на кралица Елизабет води до промени освен при Чарлз, който към този момент е крал – нови трофеи одобряват и още членове на фамилията.

От първата публична тирада на новия монарх, излъчена в петък вечер, стана ясно, че той трансферира на по-големия си наследник принц Уилям досегашните си трофеи принц на Уелс и херцог на Корнуол. Наследникът му остава и херцог на Кеймбридж, какъвто бе до момента.

Кейт Мидълтън е удостоена с купата принцеса на Уелс - което е изключително значимо, като се има поради, че предходната принцеса на Уелс беше майката на принц Уилям, принцеса Даяна, от чиято гибел на 31 август 2022 година се навършиха тъкмо 25 години. В знак на почетения към Даяна нейната купа не трябва предадена на Камила Паркър Боулс, която към този момент е кралица-консорт. Освен херцогиня на Кеймбридж, Кейт към този момент е и херцогиня на Корнуол - купа, която преди този момент дадена на Камила. Новите принц и принцеса на Уелс към този момент актуализираха описанията в своите обществени профили, нанасяйки смяната.

По този метод трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън - Джордж, Шарлот и Луи - получават същата купа и към този момент са принцове и принцеса на Кеймбридж и Корнуол.

Прочетете тук какво показа в обръщението си новият суверен ►
 Първият образователен ден: Джордж, Шарлот и Луи с идентични униформи в новото си учебно заведение  Първият образователен ден: Джордж, Шарлот и Луи с идентични униформи в новото си учебно заведение  Първият образователен ден: Джордж, Шарлот и Луи с идентични униформи в новото си учебно заведение  Първият образователен ден: Джордж, Шарлот и Луи с идентични униформи в новото си учебно заведение
От друга страна, децата на принц Хари и Меган Маркъл - 3-годишният Арчи и Лилибет, на 1 година, към този момент може да употребяват купите принц и принцеса. Преди Чарлз да стане крал това не бе допустимо, защото според закон на Джордж Пети от 1917 година  – прочут още като Конвенцията на Джордж на Пети или Патентно писмо от 1917 година – право на купа Нейно/Негово кралско височество и оценката принц или принцеса имат децата на суверена и децата на синовете на суверена.

По силата на този закон децата на Кейт Мидълтън и принц Уилям също не биха употребили купите принц и принцеса, до момента в който на трона е Елизабет, само че през 2012 година кралицата прави смяна, издавайки Патентно писмо, в което дава правото на всички деца на принц Уилям да бъдат принцове или принцеси, както и да получават купата Негово кралско височество.

Тъй като родителите им са херцог и херцогиня на Съсекс, на Арчи и Лилибет им се поставя да бъдат първите принц и принцеса на Съсекс. От Хари и Меган обаче зависи да решат дали децата им ще употребяват тези трофеи.

От Хари и Меган обаче – към момента известни като херцога и херцогинята на Съсекс – ще зависи да изберат дали децата им в действителност ще употребяват тези трофеи. Сега техните деца са първите принц и принцеса на Съсекс.
 Меган Маркъл и принц Хари очароваха Дюселдорф  Меган Маркъл и принц Хари очароваха Дюселдорф  Меган Маркъл и принц Хари очароваха Дюселдорф  Меган Маркъл и принц Хари очароваха Дюселдорф
Има спекулации, че откакто Чарлз стане крал, той може да промени този закон, с цел да ограничи броя на основните кралски особи и да сложи твърди условия за функциите, които да извършват принцът и принцесата в актуалната монархия. За да направи това обаче, Чарлз Трети ще би трябвало да издаде патент за писма, който съответно трансформира правото на Арчи и Лили да се назовават ​​принц и принцеса.

Липсата на купа принц за Арчи бе коментирата от Меган по време на прословутото ѝ изявление с Опра Уинфри от март 2021 година По това време синът ѝ се намираше на по-задна позиция по линията на заместничество, с цел да има право на званието. Сега Арчи се подрежда на шесто място в опашката за заместничество на трона - след принц Уилям, трите му деца и принц Хари.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР