Смартфоните iPhone 15, наред с други неща, понякога страдат от

...
Смартфоните iPhone 15, наред с други неща, понякога страдат от
Коментари Харесай

Причината за прегряването на новия iPhone 15 е спестяването от охладителната система. Но новите смартфони са по-леки от своите предшественици

Смартфоните iPhone 15, наред с други неща, от време на време страдат от прекалено нагряване. Това е изключително настоящо за версиите Pro, които се базират на най-новата 3 нанометрова платформа A17 Pro. Проблемът обаче наподобява не е в чипа. Главният аналитик на компанията TF International Securities Минг Чи Куо, който постоянно разполага с най-новата и настояща информация за Apple, хвърли светлина върху различен аспект.

Според него става въпрос за охладителната система на новите смарт телефони на Aplle като цяло. Прегряването най-вероятно е породено от „ взаимни отстъпки, направени при проектирането на термичната система “, които са дали опция на Apple да понижи тежестта на моделите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Куо споделя, че понижената повърхност за отклоняване на топлината и титановото шаси са повлияли пагубно на успеваемостта на разпръскване на топлината.

Всъщност, в случай че погледнем разглобените нови смарт телефони на корпорацията от Купертино, ще забележим, че в тях не е употребена специфична охладителна система с изпарителна камера или топлинни тръби. За разлика от другите производители на смарт телефони Apple не употребява сходен вид изстудяване, което би решило казуса.

Очакванията са Apple да реши този проблем посредством софтуерни актуализации, само че даже и тази мярка няма да отстрани изцяло прегряването, в случай че не се понижи продуктивността на процесора. Куо счита, че в случай че Apple не успее да „ реши вярно казуса “, това ще се отрази на продажбите и доставките през целия витален цикъл на iPhone 15 Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР