Служители на всички структурни звена на МВР в областта са

...
Служители на всички структурни звена на МВР в областта са
Коментари Харесай

ОД МВР-Плевен предприе мерки за спокойно и законосъобразно провеждане на балотажа в област Плевен

Служители на всички структурни звена на Министерство на вътрешните работи в региона са ангажирани в защитата на изборните секции, на изборните бумаги и на публичния ред по отношение на вота за кметове на общини и обитаеми места. Екипи от служители на реда и пожарникари са направили охранителни обследвания на 149 обекта, където ще бъдат ситуирани 288 изборни секции. В събота чиновници на Министерство на вътрешните работи поемат защитата при превозването на изборните материали и пространствата, в които ще се прави гласуването до привършване на изборния развой.
Министерство на вътрешните работи ще спомага на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражняват правото си на глас в деня на изборите на 5 ноември 2023 година
Нови удостоверения се издават от 31 октомври до 5 ноември в това число, защото издадените за първи тур са невалидни.
За втория тур на изборите за кметове в обитаемоте места, където ще се проведат такива, чиновниците на бранш „ Български документи за идентичност “ при ОДМВР, районно управление (на МВР) и сектори към районно управление (на МВР) ще работят на 4 ноември от 8.30 до 17.30 часа и на 5 ноември от 8.30 до 19.30 часа. Нови удостоверения се издават от 31 октомври до 5 ноември в това число, защото издадените на първия тур на изборите на 29 октомври са невалидни.
В седмицата преди 5 ноември 2023 година, когато ще се организира втория тур на изборите за кметове, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или личен/зелен/паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражняват правото си на глас:
1.В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, беше ускорено издаването ѝ или бе издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, личен/зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;
2.При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 3 ноември 2023 година, по искане на жителите, бе издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.
За да бъде издадено уверение е належащо:
1. Гражданите персонално да подадат искане в ОДМВР - Плевен, районно управление (на МВР) и сектор към районно управление (на МВР) за дните от 31 октомври до 4 ноември 2023 година от 08.30 ч. до 17.00 часа. и на 5 ноември 2023 година от 08.30 ч. до 19.00 часа. В случай, че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 04.11.2023 година (събота) и на 05.11.2023 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.
2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за кметове, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
3.В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) и сектор към районно управление (на МВР), и ОДМВР - Плевен без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден – 5 ноември 2023 година.
От 29 септември до 6 ноември 2023 година в Министерство на вътрешните работи работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98, а на територията на ОДМВР – Плевен - денонощната телефонна линия е 064 – 864 – 323. На тях, както и на [email protected], жителите могат да алармират за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой. Създадена е организация за непрестанен режим на обслужване на линиите. Сигнали се одобряват и в районните ръководства, както и на тел. 112.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР