В събота съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан

...
В събота съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан
Коментари Харесай

Отстъпва ли Грузия от Европа: 50 000 грузинци протестираха срещу закона за “чуждестранните агенти”

В събота съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан изрази паника от отстъплението на Грузия от демокрацията.

„ Дълбоко сме разтревожени от демократичното оттегляне в Грузия. Грузинските парламентаристи са изправени пред сериозен избор - дали да поддържат евроатлантическите желания на грузинския народ, или да одобряват закон в кремълски жанр за задграничните сътрудници, който опонира на демократичните полезности “, сподели той в Х.
“Няма да спрем ”
„ Грузинска фантазия “ отбрани законопроекта, като съобщи, че той ще усили прозрачността на задграничното финансиране на Неправителствени организации. От партията прецизираха, че имат желание да подпишат закона доникъде на май.

Миналата година всеобщи улични митинги принудиха „ Грузинска фантазия “ да се откаже от проектите си за сходни ограничения, само че по-късно тя още веднъж внесе законопроекта.

„ Ние не сме жертви на агитация. Няма да спрем. Няма да бъдем плебеи на съветската империя “, съобщи протестиращата Ани Папидзе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР