След слуховете, че е неоткриваем, Йоан Матев се появи днес

...
След слуховете, че е неоткриваем, Йоан Матев се появи днес
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството в Борисовата градина Йоан Матев се появи в съда

След слуховете, че е неоткриваем, Йоан Матев се появи през днешния ден на съвещанието на Софийски апелативен съд. Процесът продължава на втора инстанция, а преди този момент се твърдеше, че обвиненият е неоткриваем за чиновниците на съда, с цел да му връчат призовка да се яви.

Матев е упрекнат за гибелта на 15-годишния Георги Игнатов, погубен на 2 юни 2015 година на скамейка в Борисовата градина.

Съдът е позволил нова експертиза, която да открива с по-голяма акуратност ДНК подобие сред убития и майка му, поради подозрения по отношение на предходната. Тя е обвързвана с парче от косъм, открито сред острието и дръжката на ножа, с който Игнатов е бил погубен.

До момента специалисти са открили, че има подобие с част от космите на Игнатов, взети от тялото му след гибелта, с парчето от ножа. Сравнението обаче е правено с косми от цялото тяло на убитото момче, тъй като при вземането на биологичния материал не е разказано кой косъм от коя част на тялото е взет.

За да бъде осъществена новата експертиза, ще се употребява парчето от косъм на ножа и ще се търси родово сходство с майката на Игнатов. Другият вид е ексхумация на тялото.

На първото съвещание по делото на втора инстанция Йоан Матев не се яви и се наложи да бъде доведен от чиновници на Съдебна защита откакто бе търсен посредством кмета на с. Кокаляне.

На първа инстанция Матев бе оневинен от Софийския градски съд поради неналичието и на директни, и на косвени доказателства за осъществено от него закононарушение, и сега е на независимост против подписка.

Йоан Матев бе упрекнат след показания на брат му, който води проверяващите и до оръжието на закононарушението. Впоследствие пред съда Марсел Матев се отхвърли от показанията, само че прокуратурата реши, че разполага с голям брой косвени доказателства.

Йоан Матев престоя в ареста повече от 3 година, откакто бе арестуван през 2017 година Към момента на задържането си към този момент е студент в Благоевград, а проверяващите настояват, че няколко пъти е променял външността си, с цел да не бъде разпознат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР