Той притежава богатство, оценявано на около 1,2 млрд. долара, занимава

...
Той притежава богатство, оценявано на около 1,2 млрд. долара, занимава
Коментари Харесай

Koй е строителният милиардер Франк Маккорт, който иска да купи бизнеса на TikTok в САЩ?

Той има благосъстояние, оценено на към 1,2 милиарда $, занимава се недвижими парцели, някогашен притежател е на бейзболен тим и…иска да купи бизнеса на TikTok в Съединени американски щати.

Става дума за милиардера Франк Маккорт, който благодарение на екип от финансисти, адвокати и представители на академичната общественост, към този момент приготвя оферта, с цел да купи американските интервенции на приложението.

Това се постанова откакто Съединени американски щати одобри закон, с който задължи компанията майка Byte Dance да продаде активите си в страната в период от 270 дни или в противоположен случай приложението ще бъде неразрешено.

Причината за решението са опасения за националната сигурност: съгласно Съединени американски щати китайските притежатели на приложението го употребяват, с цел да получат достъп до сензитивна информация, както и като оръжие за агитация.

Като евентуални купувачи на бизнеса на TikTok в Съединени американски щати към този момент се спрягат консорциум към някогашния финансов министър на Съединени американски щати Стивън Мунчин, веригата супермаркети Walmart, само че и огромни софтуерни компании като Microsoft и Oracle.

Все още не ясно дали Китай ще се съгласи на продажбата, а и даже това да стане, упованията са, че този развой може да е придружен от доста и тежки правосъдни борби.

Ако въпреки всичко се стигне до договорка, МакКорт счита да направи съществени промени във връзка с TikTok в Съединени американски щати, защото съгласно него сегашният модел не подсигурява задоволително сигурността на персоналните данни на потребителите.

Той от години се пробва да трансформира обществените медии посредством самодейността Project Liberty, обществено оповестена през 2021 година

Основната концепция зад тази платформа е информацията, която потребителите дават и която се събира в бази данни, да е обществено налична, като по този метод бъде разрушен самобитният " монопол " над информацията, който имат най-популярните обществени мрежи.

Строителният бизнесмен има ползи в спорта. Той е притежател на френския футболен клуб " Олимпик Марсилия ", а бейзболния " Los Angeles Dodgers " съумява да купи за 430 млн.долара през 2004 и да го продаде за рекордните 2 милиарда $ през 2012 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР