След разразилия се антисемитски скандал, свързан с двама наградени рапъри,

...
След разразилия се антисемитски скандал, свързан с двама наградени рапъри,
Коментари Харесай

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

След разразилия се антисемитски скандал, обвързван с двама наградени рапъри, основните немски награди “Ехо” ще бъдат отстранени, оповестиха уредниците.

“Няма да има повече награди “Ехо”. Не желаем тези музикални оценки да бъдат считани за платформа за антисемитизъм, женомразство, хомофобия и разпространение на насилието”, се споделя в известие до медиите на немската Федерация на музикалната промишленост.

Скандалът породи след връчването на премията “Ехо” за реализатори на годината на рапърите Колега и Фарид Банг. В една от песните си – “0815”, двамата се сравняваха със пандизчии в концентрационния лагер Аушвиц.

Заради зародилата дискусия видни музиканти върнаха премиите си “Ехо”, получени през годините. Един от тях беше известният диригент и музикален шеф на Берлинската Щатсопера Даниел Баренбойм.

Връчването на премиите “Ехо” бе церемонията за оценките с най-голяма известност в Германия, които се присъждат в разнообразни категории, от класическа музика до джаз и поп музика, и са основани върху комерсиалния триумф на изпълнителите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР