Министрите от ЕС дадоха окончателно одобрението си за мащабен ремонт

...
Министрите от ЕС дадоха окончателно одобрението си за мащабен ремонт
Коментари Харесай

Министрите на икономиката от ЕС одобриха новия пакт за миграцията и убежището

Министрите от Европейски Съюз дадоха дефинитивно утвърждението си за огромен " ремонт " на законодателството на блока в региона на миграцията и даването на леговище, съобщи ДПА.

Реформите на системата за даване на леговище в блока бяха признати в разгара на акцията за общоевропейските избори идващия месец, на които миграцията се чака да бъде значим въпрос, показва Асошиейтед прес.

Новият пакт за миграцията и убежището беше публично утвърден от министрите на стопанската система на 27-те страни членки на Европейски Съюз, с което се поставя завършек на повече от осемгодишната работа по пренаписване на разпоредбите за работа с хора, които влизат в Европа без позволение.

Министри от страните от Европейски Съюз утвърдиха 10 законодателни раздела, които са част от пакта, включващ повече от 1500 страници юридически текст. Унгария и Полша, които от дълго време се опълчват на всякакво задължаване на страните да одобряват мигранти или да заплащат за издръжката им, гласоподаваха срещу пакета.

Новите правила дефинират насоките за инспекция на хората, с цел да се откри дали дават отговор на изискванията за приемане на някакъв тип протекция, като да вземем за пример леговище, или за депортирането им, в случай че не им е позволено да останат.

Основните политически партии считат, че пактът дава отговори на въпроси, които разделят нациите, откогато през 2015 година в Европа нахлуха над 1 милион мигранти, множеството бягащи от войната в Сирия и Ирак.

Обширният законодателен пакет обаче ще влезе в действие едвам през 2026 година, тъй че не обезпечава неотложно решение на казуса, който подхрани една от най-големите политически рецесии в Европейски Съюз, защото страните имат различия кой би трябвало да поеме отговорността за мигрантите, когато дойдат, и дали други страни са длъжни да оказват помощ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР