Значителните успехи на руските войски в Харковска област може да

...
Значителните успехи на руските войски в Харковска област може да
Коментари Харесай

Politico: Битката за Харков ще бъде решаваща за изхода от войната

Значителните триумфи на съветските войски в Харковска област може да отслабят решимостта на Запада в поддръжката му за Украйна, написа през днешния ден Politico.

Според изданието, настъплението на съветските елементи в Харковска област е началото на решаваща борба, която може да стане повратен миг за изхода на войната. На карта е сложено освен запазването на надзор над втория по величина град в Украйна, само че и поддръжката за Украйна.

Politico отбелязва, че от дълго време упования опит на Русия да пробие украинската защита през май-юни към този момент е почнало, а Путин очевидно желае да из превари идването на западната военна помощ за Киев.

Ако руснаците реализиран обилни триумфи, това може да предизвика нови опити на обособени европейски кръгове за напън над Киев, с цел да го принудят да стартира договаряния с Москва.

Министерството на защитата на Украйна заяви в това време, че по отношение на активизацията на съветските военни дейности на границата на Харковска област на този сектор на фронта са изпратени аварийни подразделения на ВСУ.

Украинският президент Володимир Зеленски също съобщи на конференция, че руснаците са почнали " нова вълна настъпателни дейности ".

По данни на Reuters, позоваваща се на почитан украински боен, съветската войска се е придвижила с 1 километър в региона на Волчанск, а задачата на Русия е да настъпи 10 километра и по този метод да сътвори буферна зона.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР