Те убиват невинни хора по пътищата от години, шофирайки мощни

...
Те убиват невинни хора по пътищата от години, шофирайки мощни
Коментари Харесай

Под чадъра на безотговорността ли са разлигавени деца на политици и др.далавераджии?!

Те убиват почтени хора по пътищата от години, шофирайки мощни возила и газейки всевъзможни правила и закони. Те стрелят с оръжията на безхаберни родители и родственици. Въртим се като че ли в обаян кръг от години, вършим едно и също и като същи простаци чакаме разнообразни резултати.

Прави неприятно усещане, че това предписание е годно за онази част от обществото ни, която се употребява с привилегии във всяко едно отношение – политици, овластени служители, ненадейно и инцидентно забогатели в мътните години на прехода и така нататък.

Към размишления по тази тематика ме подтикнаха най-малко две случки от последните дни – убийството при пътната злополука в Пловдив, в която се оказа, че толериран до момента пътен джигит за три години е направил към 16 нарушавания на законите и разпоредбите?! Е, най-после се наигра – отново яхнал мощен автомобил, умъртви двама почтени на пътя.

Спомнете си какъв брой такива безобразия преживяхме в годините обратно!

Нима различен един подобен надрусан безхаберник, наследник на незнамси каква търговка не умъртви на пътя нашия сътрудник Милен Цветков  Милен Цветков Милен Цветков е роден на 30 юли 1966 година в София. На 19 април 2020 година е погубен при злополука. Завършва?

Забелязва се, че за размерите на България изобилстват разлигавени богаташки отрочета, които високомерно вършат всевъзможни безобразия и рядко носят отговорност за тях – чак вероятно, когато причинят гибел на някой почтен. Ако родителите им се усещат отговорни, прави са, съгласно мен, тъй като са ги възпитавали да живеят с възприятие за всепозволеност и безпардонност. Смятам, че в случай че най-малко един път са наказвали децата си да понесат отговорност да своите дейности, можеше и да предотвратят нечия гибел на пътя. Или друго злополучно произшествие.

Другият знаменателен случай тези дни е обвързван с политика Явор Божанков и неговото малолетно дете, което простреля с револвер друго дете. И на този вид катастрофи сме обръгнали – не за първи път деца боравят с оръжия на невнимателни възрастни. Помните, допускам, по какъв начин синът на олимпийския ни първенец Гълъбин Боевски Пол се самопростреля с оръжието на татко си, което на всичкото от горната страна беше занесъл в учебното заведение си! После му скимна да разнася и дрога, само че получи някаква мижава присъда, а татко му беше незабавно отхвърлен от политиката и публичната си претовареност.

В случилото се в Арбанаси разбирам, че притежателят на оръжието щял да носи отговорност по тази причина, че не го е скрил добре в дома си, тъй че да не е налично за деца. Добре.

А по какъв начин ще бъде глобен родителят Явор Божанков за това, че тъкмо неговото дете, а не някое друго, е взело револвера и е простреляло своята близка родственик съвсем на неговата възраст?!

Впрочем в Закона за отговорностите и договорите ясно е написано, че родителите носят отговорност за вредите, които децата им умишлено или пък не са нанесли някому. Да имаме вяра ли, че юристът Божанков, който отново желае за законотворчества в нашето Народно събрание и евентуално е наясно с нормите, ще даде героичен образец на цялото общество като няма да се орезили и се скатае, без да поеме никаква отговорност за случилото се?!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР