Всички иззети автомобили на пияни и дрогирани шофьори в София

...
Всички иззети автомобили на пияни и дрогирани шофьори в София
Коментари Харесай

Незаконно сметище в кв. „Факултета“ става паркинг конфискувани коли

Всички конфискувани коли на пияни и дрогирани водачи в София ще се съхраняват на мястото на нелегално бунище в кв. „ Факултета “, което ще се трансформира в паркинг на Столична дирекция на вътрешните работи. За задачата Столична община ще даде общински терен с повърхност от 16 дка за безплатно прилагане на Столична дирекция на вътрешните работи за период от 10 години. 

Това стана ясно от брифинг на ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров и кмета на регион „ Красна поляна “ Димитър Петров.

По думите им по този начин ще бъдат решени два казуса – теренът, на който нерегламентирано се горят боклуци от години, ще се почисти, а конфискуваните коли няма да заемат място пред районните ръководства.

Решението би трябвало да бъде гласувано в четвъртък от СОС.

Правейки подобен паркинг, ще решим казуса с конфискуваните коли и ще престане да съществува противозаконното бунище. Ще сложим осветяване, всеки ден ще има и полиция, тъй че с едно деяние решаваме няколко казуса ", разяснява ръководителят на СОС.

По думите му сумата за облагородяване, която ще отдели Столична община, е дребна спрямо проблемите, които ще се решат. Председателя на СОС обаче не сподели какъв е размерът ѝ.



Кметът на региона разяснява, че колите ще бъдат транспортирани през ул. „ Несебър “, а след решението на СОС ще бъдат подхванати и дейности за облагородяване на терена и на инфраструктурата.

Надявам се откровено да решим огромна част от проблемите, които виждаме сега, като осигурим сигурност, видеонаблюдение и прекъсване на достъпа към Западен парк “, разяснява кметът на „ Красна поляна “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР