След общественото недоволство, породило се от реорганизацията на столичния бул.

...
След общественото недоволство, породило се от реорганизацията на столичния бул.
Коментари Харесай

Работна група ще следи реорганизацията на столичния бул. „Патриарх Евтимий“

След публичното неодобрение, породило се от реорганизацията на столичния бул. „ Патриарх Евтимий “, работна група занапред ще стартира да разисква плана. Създаването ѝ е по гледище на кмета на София Васил Терзиев. С пост във Фейсбук той признава, че

Отчитам като уязвимост на плана неналичието на още по-силна предварителна връзка. Въпреки че е бил обсъждан години наред, макар че е бил гласуван в голям брой документи, изискуем на жителите изясненост и разговор. “

В работната група ще вземат участие всички заинтригувани страни и в случай че има регистрирани проблеми, ще се търси решение за подобряването им. Обсъждането би трябвало да стъпва, както на предложенията, които Следствен отдел към окръжна прокуратура получава, по този начин и на данните, които се събират сега.

Отправям покана към заинтригуваните и експертни групи да се включат в градивната полемика. Допълнително ще обявим ден и място до края на седмицата “, показва още Терзиев.

Междувременно в неделя Столична дирекция на вътрешните работи излезе с информация, че реорганизацията не е съгласувана с тях. На друго мнение са зам.-кмета по превоза Илиян Павлов и Борис Бонев, ръководител на групата на ПП-ДБ-СС. По думите им на съвещание на така наречен дребна транспортна комисия на Столичната община оторизираният представител на Столична дирекция на вътрешните работи в нея е одобрил плана.

Опозицията в градския парламент пък изиска оставката на зам.-кмета и прикани да се върне остарялата организация на придвижване. От ПП-ДБ-СС обявиха, че в идващите три месеца ще се проучват изгодите от плана.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР