След краткия бунт на групата Вагнер Евгений Пригожин се срещна

...
След краткия бунт на групата Вагнер Евгений Пригожин се срещна
Коментари Харесай

ISW: Хипотезата, че бунтът на Пригожин е инсцениран е абсурдна, сделката с Лукашенко е краткосрочно решение

След късия протест на групата " Вагнер " Евгений Пригожин се срещна с беларуския деспот Александър Лукашенко, с цел да контракти договорка, при която той заобикаля наказателни обвинявания, а наемните бойци би трябвало да подпишат контракти с съветското министерство на защитата.

Институтът за проучване на войната (ИИВ) съобщи в собствен отчет от 24 юни, че това съглашение е краткосрочно решение, което " разкрива съществени недостатъци в Кремъл и съветското министерство на защитата ".

" Предположенията, че протестът на Пригожин, отговорът на Кремъл и посредничеството на Лукашенко са инсценирани от Кремъл, са неуместни ", написа Институтът.

" Походът на Вагнер също по този начин сподели деградацията на съветския боен запас, който е съвсем напълно зает с боеве в Украйна, както и заплахите от разчитането на неопитни наборници за отбрана на съветските граници ", добави ИИВ.

В момента Русия е изправена пред дълбока неустойчивост, а договорката, подписана с Лукашенко, не взема решение същността на казуса, а точно, че има дълбоки недостатъци във вътрешната сигурност, " които евентуално се дължат на изненадата и въздействието на тежките загуби в Украйна ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР