Русия трябва да се възползва от опита на Комунистическия интернационал

...
Русия трябва да се възползва от опита на Комунистическия интернационал
Коментари Харесай

Наришкин връща Русия в годините на Коминтерна: Да използваме опита й за дестабилизация на Европа и България

„ Русия би трябвало да се възползва от опита на Комунистическия интернационал (Коминтерна), с цел да промени международния ред. “ Това съобщи Сергей Наришкин, шеф на съветската Служба за външно разузнаване (СВР).

„ Докато Русия е в челните редици на световните промени в международния ред, от опита на Комунистическия интернационал могат да се извлекат доста потребни приложни уроци ", съобщи Наришкин на кръгла маса, отдадена на историята на организацията, съобщи „ The Moscow Times “.

Той означи, че споменът за Коминтерна е „ грижливо съхранен “ в страните от „ някогашния руски блок “ - в Китай, Виетнам и Латинска Америка.

Коминтернът е основан от болшевиките по самодейност на Владимир Ленин през март 1919 година Организацията сплотява комунистическите партии от няколко десетки страни. Наришкин изяснява известността на Коминтерна с това, че тогава „ концепциите на западния империализъм и колониалното владичество изцяло са се дискредитирали “ и на този декор основаният през 1922 година Съветски Съюз е станал за няколко десетилетия пример за подражателство в целия свят. Организацията просъществува до май 1943 година Особено значима роля в нейната история изиграва българският комунистически водач Георги Димитров.

Наришкин назовава концепциите на Коминтерна прогресивни и креативен. Според него за известността на организацията е повлияло и опълчването ѝ на нацизма.

Той също по този начин похвали „ необятната мрежа от професионални разузнавачи " на организацията.

Коментарите на Наришкин, който бе назначен от Путин отпред на СВР през 2016 година, могат да се поясняват в разнообразни направления. Едната от тях може да бъде обвързвана с повишения интерес на Русия към страните от по този начин наречения „ световен юг “, които се възприемат от Кремъл като съдружник в битката му със Запада. Но те могат да имат и друга посока, а точно обвързвана с богатата разследваща и подривна активност, която организацията прави на територията на европейските страни. Това направление също не би трябвало да бъде подценявано, изключително на фона на продължаващата над 2 години война в Украйна.

Коминтернът изиграва извънредно злокобна роля в историята на България сред двете международни войни. Неговите сътрудници, щедро платени със златни рубли, са в основата на кървавия атентат в църквата „ Света Неделя “ през 1925 година, при който е премахнат част от българския боен и политически хайлайф.

Едно от най-големите закононарушения на тази организация е опитът да се раздели българската нация на разнообразни народности – македонска, тракийска, добруджанска и други От тях концепцията на македонизма намира своето по-нататъшно развиване в Югославия на диктатора Йосип Броз Тито. С нейна помощ той прави геноцид против българския народ във Вардарска Македония, който е заставен да промени своята еднаквост. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР