Русия и Китай разпространиха съвместно изявление, в което изразяват загриженост

...
Русия и Китай разпространиха съвместно изявление, в което изразяват загриженост
Коментари Харесай

Русия и Китай предупреждават в съвместно изявление за опасност от ядрена война

Русия и Китай разпространиха взаимно изказване, в което показват угриженост за нарасналите опасности, произлизащи от изострянето на връзките сред нуклеарните сили, предават Sky News и Фокус.А в една нуклеарна война не може да има спечелили, се показва в изказването, представено от съветските държавни медии.

" Двете страни означиха загрижеността си по отношение на присъединяване на Австралия в проектите на Съединени американски щати за разширено нуклеарно въздържане ", се показва още.

" Русия и Китай са срещу нескончаем спор в Украйна и е допустимо той да премине в неконтролируема фаза ", се предизвестява в изказването.

" Москва и Пекин ще продължат да задълбочават доверието и съдействието във военната област " и се добавя, че ще разширят мащаба на взаимните военни учения.

Китай съобщи, че поддържа напъните на съветската страна да подсигурява своя суверенитет и териториална целокупност. Но действително Пекин пренебрегва правото на Украйна също да реализира своя държавен суверенитет и териториална целокупност - право, което им бе отнето от Путин, започвайки тази убийствена война.

Русия и Китай се опълчват на опитите на някои страни да употребяват пространството за военна борба, се споделя в изказването, което е неуместно, тъй като е пределно ясно кой стартира и ескалира военния спор с Украйна.

" Русия и Китай осъждат самодейностите за изземване на активи и благосъстоятелност на непознати страни ", оповестяват още съветските държавни медии.

Вече е повече от явно, след дълго безмълвие и преиначаване, на коя страна е Китай във войната на Русия с Украйна. Без подозрение зад тази позиции Пекин преследва свои цели, които към момента не са артикулирани ясно в общественото пространство, само че редица анализатори се досещат какви са те.

Припомняме, че Руският президент Владимир Путин е на посещаване в Китай. Путин и китайският президент Си Дзинпин разговаряха в Пекин. Двамата са разискали " целия набор от двустранни връзки и вероятностите за тяхното развиване ", както и интернационалните и районни проблеми, в това число войната в Украйна, Близкият изток и споровете в азиатския район. По-рано Дмитрий Песков съобщи, че диалозите сред двамата водачи не са ориентирани против трети страни ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР