След като шестима български граждани и техните фирми бяха санкционирани

...
След като шестима български граждани и техните фирми бяха санкционирани
Коментари Харесай

Още щрихи към някои корупционни процеси у нас

След като шестима български жители и техните компании бяха глобени от Съединените щати за вероятно присъединяване в корупционни схеми – дали и Европа взима отношение към тях? Изнесеното от щатската администрация и позоваването ѝ на закона „ Магнитски “ не е огромна вест за България. Години наред се говореше за тези проблеми, години наред неправителствени организации и политически лица – се занимаваха с корупционните процеси у нас. 

Трябваше ли да бъдат казани ясно от други хора, с цел да стане сензация в България? Според изпълнителния шеф на българския клон на организацията „ Трансперънси интернешънъл “ „ Прозрачност без граници “ Калин Славов за жалост България се подрежда в редичката на така наречен „ проблематични страни “.

Трябваше ли обаче Европа да вземе по-сериозно казуса с корупцията в нашата страна, вън и без значение от многото отчети и на Европейската комисия, в които се правеха забележки за правосъдната система у нас. Може би Европа трябваше да вземе по-категорични ограничения за някои проблеми в България, още преди последните събития и много време преди да се сътвори мониторинговата група от евродепутати, които ще дойдат у нас през есента. Може би това е някакво решение „ постфактум “, счита евродепутатът от Българска социалистическа партия – ПЕС Петър Витанов.

Чуйте репортажа от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР