След като се стигне до ротация на правителството, промени в

...
След като се стигне до ротация на правителството, промени в
Коментари Харесай

Петков: Промени в кабинета след ротацията ще има само ако и двете партии са съгласни

След като се стигне до ротация на държавното управление, промени в структурата на Министерски съвет ще могат да бъдат правени единствено в случай че и двете партии в ръководството - ГЕРБ и ПП-ДБ, са съгласни с тях. Това стана ясно от думите на съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков в изявление за bTV.

Това обаче се разграничава от първичната концепция, която беше обявена при започване на ръководството на кабинета " Денков ". Съгласно нея с избирането на Габриел за министър-председател съставът на Министерски съвет би трябвало да остане същия, само че от изявлението на Петков в този момент излиза наяве, че промени въпреки всичко са вероятни.

Той съобщи, че неговото обединяване е посочило, че си държи на думата, като е осъществило първата ротация - тази за промяната на ръководителя на комисията по правни въпроси в Народното събрание.

Петков отхвърли предприемача Алексей Петров да е имал някаква роля в договарянията за сформиране на постоянно държавно управление. Той опроверга и информацията за против сред него, Петров и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Никога аз не съм получавал никакви позвънявания от Алексей Петров или специфики за насрочване на някакви срещи. Единствената връзка, за жалост, е тази, че моят татко преди 90-та година се е познавал с него от каратето ", съобщи Петков в изявление за bTV.

Преди седмици създателят на " Лев Инс " беше посочен от Борисов като основна фигура, която е осигурила логистиката за среща сред водачите на двете политически обединения. Впоследствие обаче ролята на Алексей Петров беше опровергана както от водачите на " Продължаваме промяната-Демократична България ", по този начин и от премиера Николай Денков.

" Единствените хора, които взеха решение да влезем в диалозите [за кабинет], бяхме аз, Асен Василев и водачите на Демократична България. Тогава осъзнахме, че това е единственият метод да се опитаме да задвижим главните цели за евроозната, за Шенген, за КПКОНПИ ", изясни съпредседателят на Политическа партия.

Той дефинира тази тематика за " опит за похищение на публичното мнение ".

По думите му септември месец ще бъде " същинското доказателство " дали държавното управление благодарение на ГЕРБ в действителност си е заслужавало, защото се очаквало този месец да бъдат задвижени значими закони.

Петков влезе в пояснителен режим и за какво в последна сметка политическата му групировка е решила да потърси помощта на своите съперници:

" След третите избори не си говорихме с ГЕРБ, тъй като вярвахме че смяната ще се случи през нашия модел. Единствената причина за какво влязохме след петите избори е, че ние осъзнахем, че сме втора политическа мощ. Осъзнахме, че българското общество не ни дава този мандат за нашата мечтана смяна и разбрахме, че в случай че не седнем да приказваме - отиваме на шести или седми избори ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР