Вътрешното министерство на Армения съобщи, че полицията днес е арестувала

...
Вътрешното министерство на Армения съобщи, че полицията днес е арестувала
Коментари Харесай

Масови арести в Армения

Вътрешното министерство на Армения заяви, че полицията през днешния ден е арестувала 41 души на митинг в Ереван с искане за оставката на премиера Никол Пашинян поради решението му да съобщи на Азербайджан гранични села.

Миналия месец Армения заяви, че ще върне ненаселените места в развой, определян и от двете страни като значим крайъгълен камък за приближаването към кротичък контракт след две войни, които Ереван и Баку водиха след разпадането на Съветския съюз.

Решението разгневи мнозина в Армения. Протестиращи, водени от почитан арменски свещеник, стигнаха до Ереван в четвъртък, откакто няколко дни по-рано потеглиха пешком от село в североизточната част на страната, на към 160 км. от столицата.

Архиепископ Баграт Галстанян прикани Пашинян да подаде оставка по време на митинга с хиляди сподвижници, от които той изиска да стартират гражданско непокорство за да смъкват държавното управление.

Опозиционните партии в Народното събрание на Армения обявиха, че ще се опитат да стартират процедура по импийчмънт против Пашинян, само че подобен мъчно ще бъде гласуван, тъй като неговата партия „ Граждански контракт “ има депутатско болшинството.

Армения е съдружник по редица контракти с Русия и обичайно най-близкият сътрудник на Москва в Южен Кавказ, само че двустранните връзки внезапно се утежниха през последните месеци, защото Ереван се пробва да построи връзки със Запада и по едно и също време с това упреква Русия, че не е съумяла да го отбрани от Азербайджан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР