Пловдивчани недоволстват от часовия диапазон, в който се извършват обработките

...
Пловдивчани недоволстват от часовия диапазон, в който се извършват обработките
Коментари Харесай

Пловдивчани недоволстват: Докога общински камиони ще блокират улици в час пик?

Пловдивчани недоволстват от часовия диапазон, в който се правят обработките на площи от общинското дружество „ Градини и паркове ”. До медията ни нееднократно са достигали сигнали, в които пловдивчани споделят, че техника на предприятието блокира натоварени булеварди, а действия като косене, поливане и други от отговорностите, като включително се изключват изключителните такива, се правят в несъответствуващи часове денем и в моменти, в които трафикът в града е сериозен.
Прочетете още
За следващия подобен случай алармираха поданици на ул. „ Коматевско шосе ”. Те описаха, че камион на предприятието преди дни е блокирал шосето към 9:00 часа сутринта, когато придвижването е било извънредно натоварено.

„ В този интервал напредването се случва извънредно постепенно, а един спрял камион затормозява още повече трафика. Смятам, че е неотложно отговорностите на предприятието да се правят в не толкоз натоварени часове, които в допълнение да затрудняват към този момент безумния трафик ”, споделят читателите ни. Добавят, че задръстването е стигнало чак до гарата.

Други пловдивчани също се оплакаха, че още веднъж преди дни и още веднъж в час пик са били осъществявани резитба и поливане на тревни площи на бул. „ Шести септември ”, което още веднъж е основало напрежение измежду водачите.

Според тях е належащо сходни обработки да се правят или доста рано сутринта, или привечер, когато придвижването е умерено и не се затормозява още повече.

Медията ни съобщи недоволствата на жителите до Оперативна програма „ Градини и паркове ” като попита дали се обмислят разновидности за смяна на часовия диапазон, в който да правят отговорностите им.

Антон Георгиев, шеф на Оперативна програма „ Градини и паркове “ отговори, че в действителност от време на време се случва камион или автовишка на предприятието да блокира пътна артерия, само че съобщи, че в 99% от случаите става въпрос за спешни обстановки, които постановат незабавни дейности.

„ Тогава има ли значение какъв брой е часът? Не е ли по-важно допустимо най-бързо да обработим рисковото дърво, което заплашва да нанесе вреди?

Що се отнася за цистерните, с които поливаме местата, където поливните системи са за ремонт или липсват, или пък за екипи от чиновници, които обслужват разграничителните линии по булевардите, те работят по избран график. Именно с цел да не задръстваме в допълнение придвижването, той е съгласуван с час пик.

При всичките ни планови резитби на дървета участват чиновници на „ Общинска защита “, Общинска полиция или районните полицейски ръководства, които спомагат за обезпечаване на сигурността и регулирането на придвижването ”, гласи позицията на Антон Георгиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР