След като ГЕРБ-СДС отстъпи София и Пловдив на ПП-ДБ, редно

...
След като ГЕРБ-СДС отстъпи София и Пловдив на ПП-ДБ, редно
Коментари Харесай

Адв. Михаил Хаджиянев измести Пламен Янев за областен управител на Бургас?

След като ГЕРБ-СДС отстъпи София и Пловдив на ПП-ДБ, в реда на нещата е да получи най-голямата област към морето, още повече, че е и витрина на България пред Европейски Съюз

След като първата политическа мощ у нас на последните изключителни парламентарни избори ГЕРБ-СДС отстъпи през днешния ден столицата и вторият по величина град у нас – Пловдив на своите съдружни сътрудници, настоящ стана въпросът за витрината на Бойко-Борисовата партия от десетилетие насам – Бургас. Става дума за назначението на регионалните шефове. Самият Борисов акцентира преди няколко часа, че прави поклон, макар че е лидер в София и Пловдив. Той съобщи тези области на ПП-ДБ.

И разяснява малко: „ Да отпушиме нещата – да тръгнат ”. ГЕРБ-СДС ще имат заместител регионални шефове в двата най-големи града.

Веднага след сформирането на съдружното държавно управление, при което акад. Николай Денков от ПППП стана министър председател, за Бургас изглеждаше сигурен постът регионален шеф за Пламен Янев – сегашния заместител на служебния губернатор проф. Мария Нейкова. Преговорите обаче зациклиха още на равнище назначение на зам.-министри и към този момент два месеца назначенията в Областните управи даже и не стартираха. Пламен Янев е в болнични към този момент близо месец.
На процедура по места държавност все още няма, защото служебните резиденти на някогашния министър председател от дълго време подадоха оставки и с дребни изключения официално стоят в кабинетите си, получавайки заплати.

Проф. Мария Нейкова не е подобен случай обаче. Тя работи непрекъснато и потвърдено в интерес на всички обитаеми места в Област Бургас, показвайки качества и за възможен кмет. В тези няколко напрегнати часа от деня обаче не кандидатурата ѝ за кмет на община Бургас е настоящ. Актуално е името на ръководителя на Районната изборна комисия Михаил Хаджиянев – в мандат.

Хаджиянев е ослепителен юрист с дългогодишна процедура в региона на административното и комерсиалното право. Полиглот и енциклопедист. Безпартиен, само че оглавява РИК от квотата на ГЕРБ-СДС.

Флагман разполага с информация, че името на Хаджиянев е подадено в централата на ГЕРБ като благонадежден за поста на регионален шеф. Летвата тук бе висок вдигната след сполучлив мандат и половина на регионалния шеф Вълчо Чолаков, както и след това от служебния губернатор проф. Мария Нейкова.

Впрочем в Нейкова втренчено гледат от известно време няколко политически сили, подготвени да я припознаят като претендент за кмет на община Бургас, в случай че тя се яви като самостоятелна, издигната от предприемчив комитет.

ГЕРБ-СДС с днешна дата няма да си разреши да изпусне управлението на държавно равнище точно в Бургаска област, където по общини са най-успешните им кметове, отпред с Димитър Николов, следван от Иван Алексиев, доктор Димитър Германов, Васил Едрев, Жельо Вардунски и Георги Лапчев. Илиян Янчев също се смята за добър локален властник, въпреки и не толкоз непосредствен до ядрото на ГЕРБ, защото той устоя философски отпред на бедната странджанска община Малко Търново към този момент три мандата, два от които припознат и привързан от партията на Борисов.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР