След като Франция победи Мароко (2:0) и се класира на

...
След като Франция победи Мароко (2:0) и се класира на
Коментари Харесай

Ще играе ли Бензема на финала? Какво каза Дешан

След като Франция победи Мароко (2:0) и се класира на финала на Световното състезание, незабавно се появи един забавен въпрос. Ще играе ли Карим Бензема в мача за трофея в неделя? Нападателят на “петлите ” се контузи на подготовка дни преди началото на Мондиала, само че селекционерът Дидие Дешан изненадващо реши да не го вади от състава и да не вика различен състезател на негово място. Така действително 34 годишният футболист към момента се води част от състава на Франция. Той към този момент е възобновен от своята контузия и възобнови тренировки с клубния си тим Реал Мадрид, тъй че на процедура няма спънки да играе в конфликта с Аржентина. Сега всичко зависи от това дали Дешан ще реши да го привика в Катар. Ето какъв бе отговорът на селекционера, когато бе запитан дали това ще се случи.

“Предпочитам да не давам отговор. Следващият въпрос. Извинете ме ”, сбит бе Дешан.

Иначе наставникът изрази оптимизъм за възобновяване на Дайо Упамекано и Адриен Рабио за финала. Те пропуснаха срещата с Мароко поради болест.

“Дайо не бе подготвен на 100%. Той имаше няколко сложни дни, защото бе с температура, въпреки да тренира нощес. Имайки поради тежкия мач, взех решение да заложа на Конате вместо него и той се оправи отлично. Адриен бе болен и по тази причина го оставихме в хотела, тъй като не искахме да поемаме опасности. До финала обаче има четири дни и се надявам всичко да е наред ”, показа експертът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР