След като чешката прокуратура се задейства по въпроса с продажбата

...
След като чешката прокуратура се задейства по въпроса с продажбата
Коментари Харесай

Христо Иванов: Когато Гешев се прави на идиот, ние ще разчитаме на чешката прокуратура

След като чешката прокуратура се задейства по въпроса с продажбата на Топлоелектрическа централа “Варна” на Ахмед Доган, “Демократична България” ще ѝ даде всички материали, които има по проблема. Това сподели съпредседателят на обединяването Христо Иванов във видео, излъчено онлайн от варненската централа.

“Когато каскетът Гешев се прави на, по какъв начин беше споделил в оня запис – на глупак, ние ще разчитаме на чешката прокуратура, търсим чешката прокуратура, ще търсим опция с чешките политици, които подвигнаха звук по проблема, дружно да създадем действия пред Европейската комисия. Ние няма да се откажем да шумим по тази тема”, съобщи Иванов.

Той напомни историята с продажбата на Топлоелектрическа централа “Варна” и с приемането на студения запас след изненадващия отвод на държавната Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2” от него. Припомни и сигналите, които подаде в прокуратурата през юли и август, до институции като Министерството на енергетиката, Комисията за енергийно и водно контролиране, както и въпросите до Топлоелектрическа централа “Марица Изток 2”.

“Когато ние започнахме да шумим, замразиха студения запас, отстраниха тази скица, само че всички регулаторни институции, които сигнализирахме, не направиха нищо. (…) Пълно безмълвие. Институциите в България – регулаторите, прокуратурата, изпълнителната власт, са единствено обслужващ личен състав на корупционните далавери”, съобщи през днешния ден Иванов.

Той напомни и че на фона на митингите през лятото тихомълком бе продължен мандатът на близкия до Ковачки и Движение за права и свободи Владко Владимировски като член на КЕВР. Така стана допустимо Движение за права и свободи и доближените на Доган в този момент да имат блокираща квота в енергийния регулатор.

“В Народното събрание ще стартираме последователно отвоюване на всички регулатори. Защото без да свършим и тази работа, ние в никакъв случай няма да можем цялата тази корупционна класа да я лишим от опцията да задушава страната ни, да краде нашето лично бъдеще”, съобщи съпредседателят на “Демократична България”.

“На тези избори въпросът, за който ще се гласоподава ще бъде: “Ще може ли България да излезе от това дъно?”. От дъното, на което е закотвена от ГЕРБ и корупционната клика към Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. Защото на това дъно тя е по едно и също време най-корумпираната и най-бедна страна в Европейски Съюз. Защото корупцията и бедността са двете страни ан една и съща монета – до момента в който едни стават богати, други се натискат надолу, с цел да станат небогати и им се крадат освен приходи, краде им се бъдещето. Ние на тези избори би трябвало да пречупим гръбнака на тази корупционна класа и да си вземем страната обратно”, съобщи Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР