Сладкото е една от традиционните зимнини, които се приготвят в

...
Сладкото е една от традиционните зимнини, които се приготвят в
Коментари Харесай

Три нестандартни рецепти за сладко

Сладкото е една от обичайните зимнини, които се подготвят в България. Класически и обичани усети са от ягоди, боровинки и смокини да вземем за пример. Напоследък обаче с взрива на кулинарната телевизия, все по-нарастващото разширение на пазара на хранителни артикули и свободния достъп до милиони предписания от интернет, вкусовите желания търпят развиване към по-нестандартни комбинации и подправки.

Затова и ние се осмелихме да Ви предложим три нетрадиционни предписания. Те стават бързо и елементарно, а желиращата захар им обезпечава продължителност, икономисва Ви време за подготвяне, а плодовете резервират по-голяма част от усета, цветовете и потребните си субстанции.
Селекцията направихме от уеб страницата на захар " Захира " – www.zahira.bg
1. Конфитюр от киви, ягоди и малини с мента


Необходими артикули
500 г ягоди
250 г малини
250 г киви
1 кг Желираща захар Захира
3-5 листенца мента
Начин на подготвяне
Измийте ягодите и малините за малко време със студена вода и ги подсушете добре. Обелете кивито, нарежете го на едро и го пюрирайте дружно с другите плодове в блендер или на ръка. Добавете листенцата мента, захарта и сложете сместа на котлон, с цел да заври. Бъркайте непрекъснато. Гответе 6-8 минути. Желиращата захар ще спомогне за по-бързото съкращаване. Проверете гъстотата на конфитюра – изсипете в паница, прокарайте пръст през сместа и в случай че остане диря, значи е готово. Изсипете в бурканчета и затворете добре.
2. Мармалад от ягоди и люти чушки


Необходими артикули
1 кг ягоди
1 дребна сушена люта чушка
1 чаена лъжичка настърган свеж джинджифил
1 кг Желираща захар Захира
1 чаена лъжичка едросмлян черен пипер
Начин на подготвяне
Измийте ягодите, подсушете ги добре и махнете дръжките. Нарежете половината от тях на едри късчета и ги сложете в тенджера, а останалите накълцайте на дребно и ги прибавете към тях. Почистете лютата чушка и махнете семките. Накълцайте я добре, прибавете я с джинджифила към ягодите и разбъркайте добре. Смесете всичко с желиращата захар и го сложете на котлона да заври. Гответе в продължение на към 7 минути. Проверете гъстотата на конфитюра. Ако е стегнала, прибавете черния пипер.
Изсипете в бурканчета и затворете добре.
3. Вишни с кокос


Необходими артикули
1 кг вишни (без костилки)
400 г кокосова сметана (срещано и като кокосов крем)
4 супени лъжици кокосови стърготини
1 чаша кокосов ликьор
1 кг Желираща захар Захира
Начин на подготвяне
Смесете всички съставки в огромна тенджера и използвайте пасатор, с цел да пюрирате леко вишните. Сложете на котлон и увеличете температурата по този начин, че да заври. Варете пет минути и изсипете в дребни бурканчета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР