Ситауцията в Косово е обсъдил по телефона президентът на Сърбия

...
Ситауцията в Косово е обсъдил по телефона президентът на Сърбия
Коментари Харесай

Вучич разговаря с Макрон и Таяни за ситуацията в Косово

Ситауцията в Косово е разискал по телефона президентът на Сърбия Александър Вучич с президента на Франция Еманюел Макрон и с италианския министър на външните работи Антонио Таяни. Това съобщи самият Вучич, представен от Танюг.

Президентът на Сърбия Александър Вучич осведоми, че е помолил Макрон да постави спомагателни старания Прищина да се върне към “конкретните диалози допустимо най-скоро, както и да спре да обезсмисля всички старания, ориентирани към деескалация на обстановката. “

„ Сега към този момент нескритото принуждение, ориентирано против сърбите в Косово и Метохия, все по-очевидно отстранява всякаква опция за цивилизован диалог и метод за решение на отворените въпроси “.

По телефона с външния министър на Италия Антонио Таяни, Вучич е разискал опцията Сърбия да направи всичко допустимо, с цел да резервира стабилността в района. По думите на Вучич Таяни е подчертал, че Италия постоянно е подготвена да окаже поддръжката си за мира. Следващата седмица двамата още веднъж ще проведат телефонен диалог за обстановката в Косово.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР