Швейцарски експерти определиха ураганната буря като най-скъпоструващото бедствие в Европа

...
Швейцарски експерти определиха ураганната буря като най-скъпоструващото бедствие в Европа
Коментари Харесай

Застрахователните щети от бурята Фредерика в Европа достигнаха 1 5 млрд евро

Швейцарски специалисти дефинираха ураганната стихия като най-скъпоструващото злополучие в Европа от времето на урагана Кирил

Застрахователните загуби от ураганната стихия Фредерика възлизат на 1,5 милиарда евро ($1,8 млрд), сочат оценки на швейцарската компания Perlis, профилирана в моделирането на катастрофични опасности и обобщаването на данни за естествените произшествия и застрахователните загуби от тях. Стихията, която удари на 17-ти и 18 януари т.г. територията на Британските острови, Белгия, Нидерландия и Германия, доближи пориви напразно от 203 км/час. 12 души починаха, като от тях 8 в Германия, 3 в Нидерландия и 1 в Белгия. По-голямата част от загубите бе записана в Германия и Нидерландия, където бурята сковава превоза и затвори летища и автомагистрали в Северен Рейн-Вестфалия, Хесен, Саксония и Тюрингия.
От Perlis разясняват, че ураганната стихия Фредерика е бил най-разрушителното и скъпоструващо злополучие в Европа от времето на урагана Кирил през 2007 година, който докара до застрахователни загуби в размер на 3,7 милиарда евро ($4,6 млрд).
Още по тематиката 02 Март 2018 | Ураганните стихии в Холандия през януари отвяха най-малко 100 млн. евро от Achmea
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР