Швейцарецът Марко Одермат спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини,

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини,
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели СК по ски алпийски дисциплини, Килде взе малкия кристален глобус в спускането

Швейцарецът Марко Одермат завоюва Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто приключи на второ място в спускането от финалите за сезона в Куршевел (Франция).

Александър Омод Килде от Норвегия се подреди четвърти, което се оказа задоволително, с цел да вземе дребния бистър глобус в дисциплината. Победител в днешното втурване стана международният първенец Винсент Крихмайер от Австрия с 1:50.43 минута. Така той записа втора победа за сезона и 11-а в кариерата си.

Марко Одермат финишира втори на 34 стотни от секундата и не съумя да запише първи триумф в кариерата си в тази дисциплинираност.

Трети на 54 стотни приключи олимпийският първенец от Пекин 2022 Беат Фойц (Швейцария), който пропусна пети следващ дребен бистър глобус в спускането.

Александър Омод Килде се подреди четвърти с пасив от 85 стотни, само че завоюва дребната международна купа в дисциплината с 620 точки. Втори остана Беат Фойц с 607 точки, а трети е Доминик Парис (Италия) с 522 точки, който през днешния ден приключи шести.

Така Килде завоюва втори трофей, откакто взе и дребната международна купа в супергигантския слалом този сезон.

Три кръга преди края Марко Одермат победи с Големия бистър глобус. Той е неосъществим на върха в генералното класиране с 1459 точки. Швейцарецът има задатък от 359 точки пред Килде, който е с 1100 точки.

Трети в подреждането е Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 874 точки.

Одермат е първият швейцарец след Карло Янка през 2010-а година, който печели трофея, откакто стана победител в шест старта този сезон и взе олимпийската купа в гигантския слалом в Пекин през февруари.

По-късно през днешния ден в Куршевел е спускането за дами от финалите на Световната купа.

Френският зимен център ще бъде хазаин на Световното състезание по ски алпийски дисциплини през 2023 година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР