Шведският стартъп Uniti Sweden AB засега има в портфолиото си само

...
Шведският стартъп Uniti Sweden AB засега има в
портфолиото си само
Коментари Харесай

Шведски електрически сити-кар ще правят в Грузия - видео

Шведският стартъп Uniti Sweden AB към този момент има в портфолиото си единствено един модел - градският електрокар Uniti One. Компанията имаше желание да създава модела в завод в град Ландскруна, с помоща на доста индустриални колегата сред които Nvidia, Siemens, Tele2, Haldex и BorgWarner. Сега стана известно, че електрическите автомобили ще се правят в Грузия.

Достоверна информация за това има в меморандума за планове, подписан от Uniti Sweden AB и грузинските участници - държавният “Партньорски фонд ” и инвестиционната компания Silk Road Group. В документа са “определени правилата за развитие на взаимния план по производство на електрически автомобили в Грузия и съглашение за сферите на съвместното производство ”.

През октомври тази година правителството на Грузия създаде проект, съгласно който в околните 10 години около 90 % на автопарка на страната трябва да бъде сменен с електрически автомобили. За насърчаване на перехода към екологично чист превоз към този момент работят специални данъчни облегчения.



Uniti One е електрически автомобил със задно задвижване, мощноста на електромотора му е 120 кВт/163 к.с. Акумулаторът на машината е с потенциал 26 КилоВатчаса, което му позволява да изминава с едно зареждане на батерията 240 км пробег. Презареждането на акумулатора от равнище 20 до равнище 85 % заема едвам 25 минути. В спортен режим Uniti One може да се ускорява от място до 80 километра в час за 3,5 секунди, а оптималната му скорост е 130 километра в час.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР