Шумен ще бъде домакин на финала на ученическите игри по

...
Шумен ще бъде домакин на финала на ученическите игри по
Коментари Харесай

Шумен е домакин на финалите по баскетбол за юноши XI и XII клас

Шумен ще бъде хазаин на финала на ученическите игри по баскетбол при юношите XI и XII клас, заяви на брифинг шефът на Ученическа спртна школа " Хан Крум " Валентин Савчев. Надпреварата ще се организира от 9 май до 12 май в зала " Младост " и в нея ще се включат 10 тима.

" Очакваме доста мощни и забавни мачове, тъй като огромна част от състезателите играят в представителни мъжки тимове от шампионата на страната по баскетбол ", означи Валентин Савчев и добави, че това е първо домакинство на Шумен на сходен край. От Шумен ще взе участие тимът на ППМГ " Нанчо Попович ", а тимове на финалите ще има от София, Варна, Пловдив, Плевен, Ямбол, Търговище, Казанлък, Правец и Троян.

В първата фаза от финалния шампионат тимовете ще бъдат разграничени на две групи от по пет отбора, като всеки играе против всеки. На полуфинали отиват първите два тима от всяка група. Ученическото състезание по баскетбол за юноши е под егидата на Министерството на образованието на науката и Министерството на младежта и спорта и се провежда със съдействието на община Шумен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР