Шумът от центровете за данни понякога е трудно поносим от

...
Коментари Харесай

„Враждебен” шум от дейта център смущава Северна Вирджиния


Шумът от центровете за данни от време на време е мъчно търпим от хората, живеещи наоколо
(снимка: CC0 Public Domain)

  Жителите на окръг Принс Уилям, Северна Вирджиния се оплакват от „ пагубен звук ”, предаван от локалните центрове за данни. Техният митинг е подсилен и от цивилен деятели в региона.

Шумът идва от центрове за данни на Amazon, ситуирани в кампуса Tanner Way. Технологичният колос строи в град Манасас, само че не шумът от строителството предизвика гражданското неодобрение. Активистите споделят, че непрекъснатият звук е породен от системи за въздушно изстудяване на покривите на центъра за данни и  създава враждебна среда за жителите на региона Great Oak, населяван от 291 фамилии.

Кръглата маса на Асоциацията на притежателите на окръга, взаимно с Асоциацията на град Манасас, подадоха тъжба до Надзорния съвет на окръга, потвърждавайки, че има „ извънреден промишлен звук ” 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без да бъдат подхванати никакви дейности. Шумът „ замърсява ” кварталите непрестанно, съгласно локални деятели, които имат аудио и видео доказателства за това, заяви Datacenter Dynamics.
още по темата
Надзорният съвет е задължен да откри решение на казуса. Активистите напомнят прецедентите – сходни недоволства в Аризона през 2018 година доведоха до преустановяване на развиването на центровете за данни в района по решение на локалните управляващи.

Досега водачите на съвета не са съумели да се оправят непосредствено с казуса с центровете за данни, споделят деятели, а жителите упорстват за прекъсване на разрешителните за употреба на центрове за данни в окръг Принц Уилям, до момента в който казусът не бъде позволен.

Основният проблем е, че Областният контролен съвет съзнателно е изключил шума от промишлени климатици от разпоредбите, въведени през 1989 година, по които са построени центровете за данни. В резултат на това региона е изгубила законовата опция да управлява работата на центъра за данни, без значение какъв брой мощен тон излъчва. Местните поданици се оплакват от проблеми както със личното си здраве, по този начин и със положението на домашните си любимци.

Благодарение на локалните разпореждания, Северна Вирджиния е извънредно привлекателна за строителите и операторите на центрове за данни. Сегашният потенциал на центровете за данни в щата Вирджиния е към 1,7 GW, а след две години се чака да доближи 2 GW. И това е най-големият пазар на центрове за данни в света.

За съпоставяне, общият потенциал на четири европейски FLAP пазара едвам доближава 2 GW. Самата Amazon през последните 10 години е вложила повече от 35 милиарда $ в създаване на центрове за данни в Северна Вирджиния.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР