Ще бъде закупено оборудване, за да започне ефективно работа напролетВ

...
Ще бъде закупено оборудване, за да започне ефективно работа напролетВ
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага изграждане на център за работа с хора с редки заболявания в София

Ще бъде закупено съоръжение, с цел да стартира дейно работа през пролетта
В България над 400 000 души страдат от редки болести, 75% от тях - генетични. нОбщинските съветници от ГЕРБ-СДС предложиха финансиране със 70 000 лв. за основаването на първия в столицата център за работа с хора с редки болести. Предложението беше признато единомислещо на съвещание на Комисията по стопанска система и благосъстоятелност в Столичния общински съвет.

Помещението за центъра е предоставено гратис през миналия мандат от Столичния общински съвет на " Българска Хънтингтън Асоциация ", които са го ремонтирали със лични средства и дарения. С решение на Общинския съвет ще бъде закупено съоръжение, с цел да стартира дейно работа през пролетта.

Докладът за поддръжка е с създатели Георги Георгиев, Екатерина Йорданова, доктор Антон Койчев и Прошко Прошков. Съветниците от ГЕРБ-СДС предизвикаха през 2023 година разпределяне на 17 000 лв. за рампа за достъп до центъра за хора с двигателни усложнения.

" Ще обезпечим условия за работа на центъра. Имаме и още задания - да бъде основана нова обществена услуга от страната, която да финансира работата на експерти с хора с редки болести, тъй като без непрекъснато настоящи и обезпечени от страната услуги за цялата страна хората с редки болести имат редица усложнения в обществената интеграция, доста са проблемите и пред фамилиите им. В тази връзка и качествената помощ е основна “, съобщи зам.-председателят на СОС Георги Георгиев. Той изрази очакване, че решението ще бъде подкрепено от всички партии в СОС, по този начин както се е случило в отрасловата комисия.

Георгиев очерта и втората огромна задача, която е обвързвана със създадаването на целодневен център в София, дружно с " Българската Хънтингтън Асоциация ".

„ С Асоциацията сме работили и преди и ги познавам от общите ни начинания. Поздравявам ги за волята и чудесата от смелост, които правят сами. Ние като общински съветници имаме задача да им потвърдим, че институциите не са безразлични към ориста на хората с редки болести и да подпомогнем техните фамилии в обезпечаване на нужното качество на живот. Благодаря на съветниците от всички партии за поддръжката, чака ни още доста работа ", сподели общинският консултант.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР