Ще бъдат произведени само 5 000 модела First Edition След тригодишно

...
Ще бъдат произведени само 5 000 модела First Edition
След тригодишно
Коментари Харесай

Toyota Land Cruiser е тук!

Ще бъдат създадени единствено 5 000 модела First Edition

След тригодишно спиране Toyota Land Cruiser най-сетне се завръща в Съединени американски щати, само че не във типа, в който го помните. Много почитатели на Land Cruiser ще се подиграят на този напълно нов модел единствено с четири цилиндъра, само че той коства почти на половина по-малко от предшественика си и все пак предлага доста повече.

5,7-литровият V8 е липсващ, а на негово място откриваме към този момент добре познатия 2,4-литров хибрид с турбокомпресор i-Force Max, който генерира 326 к.с. и 630 Нм въртящ миг. Това е с 55 коня по-малко, само че с 88 Нм повече. А както знаят същинските офроудъри, точно последното е от голяма важност. Праисторическият V8 на остарелия Cruiser генерира оптимален въртящ миг едвам при 3600 об/мин, до момента в който 630-те Нм на четирицилиндровия мотор са налични от едвам 1700 об/мин.

Това не е Land Cruiser 200 на татко ви. Вместо това той е по-вярна интерпретация на това, което Land Cruiser е трябвало да бъде, когато първите бройки са пристигнали в Съединени американски щати през 1958 година

Легендата беше праволинеен офроудър, а главните му характерности бяха качество, устойчивост и надеждност, с помощта на които той се трансформира в преобладаваща мощ в Съединени американски щати и по света, изяждайки продажбите на истинския Land Rover Defender, защото хората осъзнаха, че един 4х4 може да бъде благонадежден. Land Cruiser можеше да ви води на разнообразни места и да ви върне безвредно вкъщи.

Но по-късно Toyota стартира да прибавя първокласни екстри и Land Cruiser стана все по-дебел. Неизбежно се стигна до Серия 200, която беше по-скоро първокласно комби, в сравнение с корав офроудър. Скоро той изпадна в недружелюбност и пазарният му дял спадна до степен, в която за Toyota към този момент не беше рентабилно да го внася в Съединени американски щати.

С новия Land Cruiser Toyota се надява да доближи до съвършения баланс сред издръжливост, разкош и, което е извънредно значимо, досегаемост. И по този начин, това, което имаме тук, е Land Cruiser на междинна цена от 50 000 $, който е по-издръжлив от 200, съвсем толкоз първокласен, само че малко по-малък. Това е същността на Land Cruiser.

Двигател: Половината размер, два пъти повече развлечение

Както се оказва, има сурогат на работния размер. Опаковайки 2,4-литров хибрид с турбокомпресор i-Force Max с 326 к.с. и 630 Нм, той има 50% по-малко цилиндри, само че повече въртящ миг по-ниско, с помощта на електромотор с 48 к.с., вместен в осемстепенната автоматизирана трансмисия. Малък комплект NiMH акумулатори с потенциал 1,87 kWh зарежда електромотора.

За страдание, потенциалът за изтегляне е понижен от 3500 кг в остарелия офроудър на 2721 кг. (това е най-вероятно за версията с мек хибдрид).

Ръчната трансмисия наподобява малко евентуална, тъй като може да се съчетае единствено с 2,4-литровата турбо версия на този мотор без хибридизация – научихме това от новата Tacoma.

От Toyota споделят, че оценките за разхода на гориво на Land Cruiser ще бъдат оповестени по-близо до датата на продажбата му, само че той сигурно ще бъдат по-добри от 16-те литра на 100 километра при предшественика му.

Системата за задвижване на четирите колела на цялостен ход с блокиращ централен диференциал е общоприета. Освен това има двустепенна предавателна кутия с висок и невисок диапазон, а задният диференциал е с електронно заключване, с цел да разпределя мощността 50/50 сред задните колела, в случай че нещата станат малко по-неприятни. Единственият изчезнал детайл е блокировка на предния диференциал, само че сме склонни да се обзаложим, че тя ще бъде включена в листата с варианти.

Дизайн: В ретро стил… Отново

В съпоставяне с Land Cruiser 200 новият модел е с 4,4 инча по-тесен и с 1,2 инча по-къс, само че не е дребен автомобил. Все отново би трябвало да е доста по-лесен за напредване по тясно офроуд трасе с помощта на по-малките размери и блоковия дизайн, които дават по-добра визия къде са крайните точки. Рамката на стълбата е направена от високоякостна стомана със заготовки и лазерни заварки, което я прави по-твърда от тази на Land Cruiser 200.

Що се отнася до дизайна, можете да получите Land Cruiser в три разновидността: Land Cruiser 1958, Land Cruiser и Land Cruiser First Edition. Равнището на съоръжение “1958 ” е напълно ретро с кръгли фарове (стандартни и за First Edition) и емблемата с наследството на TOYOTA, до момента в който естественият Land Cruiser се усъвършенства до тънки правоъгълни фарове, които са връщане към FJ62.

И двата модела споделят квадратна каросерия, която постоянно е била запазена марка на Land Cruiser, а надвесите са доста по-къси.

Отдолу: Модерно и крепко

Новият Land Cruiser неизбежно ще бъде сравняван с Jeep Wrangler, само че изпод Toyota е на доста по-предни позиции. Jeep се е придържал към солидните оси, потвърждавайки, че това е най-хубавото и само решение за офроуд. На това ние споделяме: „ Хей, 1800 година се обади и желае да си върне вагонното окачване “.

Няколко офроудъра с без значение окачване опровергават тази доктрина и описът включва Ford Bronco, Land Rover Defender, Mercedes-Benz G-класа, а в този момент и новия Land Cruiser.

Той има новоразработена двойна ос с два двутръбни амортисьора начело и многозвенна конфигурация с винтови пружини откъм гърба. El

Отпред има новоразработена двойна ос с два амортисьора с двойни тръби, а откъм гърба – многозвенна ос с винтови пружини. Електрическият сервоусилвател на кормилото е общоприет, както и 17-инчовите дискови спирачки във всеки ъгъл.

Извън пътя: Впечатляващи числа

Ъглите на заход, заход и отход на новия Land Cruiser са надлежно 31, 25 и 22 градуса, а пътният луфт е 22 см инча. Всички модели се оферират общоприетоо и с куки за добиване на офроуд съоръжение начело и откъм гърба, ако в даден миг ви се наложи да го измъкнете от калта.

Равнището на съоръжение “1958 ” не е толкоз добре оборудвано, колкото Land Cruiser и Land Cruiser First Edition, жертвайки една степен на ъгъла на заход, само че това може би е по дизайн. От механична позиция Land Cruiser и FE могат да се похвалят с изключване на предната стабилизираща щанга за по-добра артикулация на предните колела. Странно е, че това преимущество не е разширено до “1958 ”.

Средното равнище на съоръжение, наречено просто „ Land Cruiser “, е заредено с съвременни офроуд технологии, в това число Multi-Terrain Select, който към този момент действа както при 4WD-High, по този начин и при 4WD-Low. Режимите на шофиране включват Mud, Dirt и Sand.

Toyota не предлага толкоз доста режими, колкото някои от противниците си, само че съгласно нашия опит това са главните три и за разлика от някои системи, можете да усетите разликата. Контролът Crawl (круиз надзор при ниска скорост отвън пътя) е общоприет и получавате надзор на спускането по надолнище. Ако сте сами отвън пътя (което в никакъв случай не е добра идея) и нямате наблюдаващ, тапицерията на Land Cruiser ще ви помогне посредством системата Multi-Terrain Monitor, която демонстрира трудностите посредством 12,3-инчовия сензорен екран.

Що се отнася до персонализацията, клиентите ще имат достъп до програмата Toyota Genuine Accessories and Associated Accessory Products (AAP). Toyota е въвела следпродажбения пазар на място и можете да добавяте всевъзможни аксесоари към автомобила напряко от завода и да плащате за всичко това ежемесечно, което прави офроуда по-достъпен.

Към момента AAP включва над 100 аксесоара, които съгласно Toyota ще се усилват с времето. Засега описът включва съоръжение за възобновяване, съоръжения за багажници, носители за спортно съоръжение навън и други, само че това е следващият удар в носа на Jeep Wrangler и Ford Bronco.

През 2024 година Toyota Land Cruiser ще дойде в Европа с 2,8-литров турбодизел с мощ 201 к.с., само че през 2025 година ще се появи мек хибрид

По петите на триумфалното завръщане на Toyota Land Cruiser в Съединените щати, преди малко бяха оповестени детайлности за новия модел за Европа и определени интернационалните пазари. Той ще се продава в някои страни като Land Cruiser Prado, в това число в Австралия.

Новите модели Land Cruiser, продавани в Европа, са доста сходни с тези, които ще се оферират в Щатите. С оглед на това способният офроудър и 4×4 следва стъпките на по-големия Land Cruiser 300 и е основан на платформата GA-F на Toyota. От Toyota означават, че новата рама е с 50% по-твърда от рамата на модела от предходното потомство и че това, в комбиниране с новата платформа, води до по-добри характерности при придвижване отвън пътя, както и до усъвършенствано ръководство на пътя.

Множество други характерности способстват за привлекателността на новия Land Cruiser. Например, той се предлага с електрически усилвател на кормилното ръководство, който дава обещание да понижи отката при неравни повърхности, като в същото време обезпечава по-плавно и непосредствено чувство. Тази система също по този начин е разрешила на Toyota да внедри Land Tracing Assist в пакета за дейна сигурност и подкрепяне на лидера Safety Sense.

Въпреки че Toyota към момента не е оповестила детайлности за задвижването за всеки съответен пазар, на който ще се продава новият Land Cruiser, тя съобщи, че в Западна Европа той ще започва с 2,8-литров турбодизелов мотор. Този мотор генерира 201 к.с. и е комбиниран с осемстепенна автоматизирана трансмисия Direct Shift. Въпреки че 201 коня може да не наподобяват доста за автомобил с такива размери, Toyota удостовери, че новият Land Cruiser може да тегли до 3500 кг. Тя също по този начин разкри, че при започване на 2025 година към гамата ще се причисли електрифицирано задвижване, съчетаващо дизелов мотор с 48-волтова мекохибридна система.

Toyota заяви също, че новият Land Cruiser е екипиран с изключваща се предна анти-рол бара, която е първата в Toyota и би трябвало да увеличи още повече неговите качества при придвижване отвън пътя. Различни усъвършенствания са направени и в системите Multi-Terrain Monitor и Multi-Terrain Select.

Визуално две разнообразни версии на Land Cruiser ще се продават с разнообразни предни калници. Както и в Съединени американски щати, едната ще има по-прости кръгли фарове, до момента в който другата ще има по-престижни фарове, които се движат хоризонтално. За разлика от Съединени американски щати обаче, моделът с кръгли LED фарове няма да бъде моделът от начално равнище, а ще се продава само като вид „ First Edition “. Ще бъдат създадени единствено 3000 екземпляра от Land Cruiser First Edition, като предварителните продажби ще стартират през октомври.

Европейските и интернационалните цени към момента не са доказани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР