След снощната победа на Аталанта над Рома с 2:1 вече

...
След снощната победа на Аталанта над Рома с 2:1 вече
Коментари Харесай

Болоня се завърна в Шампионска лига след 60 години

След снощната победа на Аталанта над Рома с 2:1 към този момент е публично, че Болоня си обезпечава място в Шампионската лига през идващия сезон и се завръща в шампионата след 60-годишно неявяване.
Прочетете още
Отборът на Тиаго Мота направи неповторима акция и заслужи мястото си в шампионата на богатите.

Както е известно от новия сезон Шампионска лига има напълно нов формат, а Италия и Германия получиха спомагателни квоти и по този начин петите тимове в крайното класиране също ще се класират за шампионата. 

Така за Шампионска лига от Италия към този момент са сигурни Интер, Милан, Болоня и Ювентус, а последната квота ще е сред Аталанта и Рома.

Аталанта има много повече преднина пред Рома освен поради успеха през вчерашния ден. Тимът от Бергамо има мач по-малко и настрана е на край в Лига Европа, а при победа в шампионата ще си обезпечи и непосредствено място в Шампионска лига. 

Иначе Болоня за последно игра в Шампионската лига през сезон 1964-1965, тогава шампионатът носеше името Купа на Европейските първенци и италианците са първенци от сезон 1963-1964. Още в първия прелиминарен кръг Болоня отпада от Андерлехт след 2:2, само че с гол на непознат терен белгийците отстраняват италианците. 

Така действително Болоня за първи път ще играе в шампионата, който към този момент носи името Шампионска лига. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР