Щатът Тексас завзема част от границата между САЩ и Мексико

...
Щатът Тексас завзема част от границата между САЩ и Мексико
Коментари Харесай

Тексас на бунт! Блокират федерални гранични патрули, един войник е убит, друг - ранен

Щатът Тексас завзема част от границата сред Съединени американски щати и Мексико и блокира федералните гранични патрули, заяви CNN, представена от " Фокус ".

Войник от постоянната американска войска е мъртъв, различен е приет в болница, откакто разногласието ескалира в пукотевица.

И двамата мъже, които към момента не са разпознати, са назначени в 1-ва кавалерийска дивизия в III брониран корпус на армията във Форт Кавазос, прочут преди като Форт Худ.

Ийгъл Пас, Тексас, се трансформира в епицентър на разрастващата се омраза сред тексаските и федералните управляващи за това по какъв начин да се оправят с мигрантската рецесия и кой има пълномощия над тази част от границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Спорът се изостри на 10 януари, когато управляващите в Тексас дейно блокираха достъпа на сътрудници на американския граничен патрул до 4-километрова зона в Ийгъл Пас, в която се наблюдаваше внезапно нарастване на броя на преминаващите мигранти. Този регион включва Шелби Парк, градски парк на брега на Рио Гранде, който в този момент е ограден с врати и бодлива тел, което попречва достъпа на граничния патрул.

На 12 януари, откакто военният отдел на Тексас " завзема и обезопасява Шелби Парк ", две деца и една майка се удавят в близката част на Рио Гранде. Сега управляващите на Тексас и Съединени американски щати се упрекват взаимно, че са съдействали за събитията към нещастието.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати изпрати писмо до основния прокурор на Тексас, в което се удостоверява настояването на федералното държавно управление щатските управляващи да отворят още веднъж региона на Шелби Парк за сътрудниците на граничния патрул. Това е вторият краен период, подложен от Министерството на вътрешната сигурност, в който Тексас би трябвало да се съгласи да отвори изцяло противоречивите елементи от региона на Шелби Парк за федералните гранични патрули.

" До 26 януари 2024 година, апелирам, потвърдете, че щатът ще даде на граничния патрул на Съединени американски щати описания нагоре достъп ", написа основният консултант на Министерството на вътрешните работи Джонатан Е. Майер в писмо до Пакстън. " Ако щатът откаже претенции достъп отчасти, само че не напълно, апелирам, посочете какъв достъп възнамерявате да откажете. "

На 27 януари, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е подготвен да затвори южната граница при положение на мигрантска рецесия.

Джо Байдън прикани депутатите да одобряват законопроект, с който му дават правото да затвори границата и по-големи пълномощия за надзор на границите, се показва в известие на Белия дом.

Американският президент отбелязва, че преди два месеца е инструктирал своя екип да стартира договаряния в Сената за разрешаване на въпроса за отбраната на границите.

" Те вършат това към този момент няколко седмици. Ние работим непрекъснато. Това, което беше контрактувано, може, в случай че бъде признато в закон, да бъде най-трудният и обективен набор от промени за гранична сигурност до момента ", съобщи Байдън.

Новите решения ще дадат пълномощия на президента да затвори границата при рецесия.

Байдън приканва Конгреса да обезпечи финансиране за сигурността на границите. То включва работата на 1300 сътрудници на граничния патрул, 375 имиграционни съдии, 1600 чиновници по въпросите на убежището и повече от 100 най-съвременни автомобила за инспекция.

" И в случай че имам тези пълномощия, бих ги употребявал в деня, в който го подпиша като закон. Осигуряването на границата посредством тези договаряния е победа за Америка. За всеки, който желае повече надзор, това е методът да го направи. Отнасям се съществено към рецесията, приемете двупартийния законопроект и аз ще го подпиша ", акцентира Байдън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР