Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. В

...
Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път. В
Коментари Харесай

Лудогорец отново шампион, победи ЦСКА-София с 3:1

Лудогорец стана първенец на България за 13-ти следващ път. В прочувствено дерби от 32-ия кръг в Първа лига разградчани победиха с 3:1 вкъщи ЦСКА-София и остават недостижими на върха в класирането със 79 точки. Двата тима приключиха мача в понижен състав след червени картони на Бърнард Текпетей и Фернандо Каранга.

Във втората минута Лудогорец взе задатък в резултата, откакто Бърнард Текпетей беше изведен по десния фланг и подаде за Квадво Дуа в наказателното поле. Нападателят на " зелените " се обърна и се възползва от пространството, което получи от Браян Кордоба, като изпрати топката по земя във вратата на " алените ".

Осем минути по-късно домакините още веднъж проведоха рискова офанзива вдясно. Франсиско Гомес беше изведен и подаде към Бърнард Текпетей, който шутира неопределено.

В 12-ата минута Текпетей откри Якуб Пьотровски в наказателното поле на столичани, само че полският национал от чиста позиция изпрати кълбото над вратата.

След тъкмо четвърт час игра ЦСКА-София заплаши за първи път по-сериозно вратата на Серджио Падт. Матиас Фаетон насочи мощен изстрел към далечния ъгъл, само че вратарят на домакините мазета.

В 25-ата минута Дуа стреля неопределено, а седем минути по-късно Волен Чинков сподели пряк червен картон на Браян Кордоба, който удари без предумисъл Рик Джонатан. Червеният картон беше анулиран след намесата на системата за видеоарбитраж.

В 34-ата минута ЦСКА-София изравни след гол на Фернандо Каранга. Той беше изведен от Амос Юга и изпревари Падт, който неразчетено беше напуснал наказателното си поле и се приближи към тъчлинията.

В 43-ата минута Клод Гонсалвеш и Рик Джонатан разиграха бързо наоколо до наказателното поле, само че шутът на Гонсалвеш мина над вратата на гостите.

Четири минути след началото на второто полувреме " зелените " още веднъж поведоха в резултата. Диниш Алмейда подаде към Джонатан, който с пета върна към капитана Антон Недялков. Той със компактен удар от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Бусато, връщайки задатъка за Лудогорец.

Три минути по-късно домакините можеха да отбележат още едно попадение. Текпетей центрира остро, а Дуа засече с пета, само че техничното му осъществяване беше избавено от стража на " армейците ".

В 57-ата минута първенците доближиха до трети гол, откакто Дуа означи от дузпа. До 11-метровия углавен удар се стигна след игра с ръка на Фернандо Каранга в наказателното поле. Най-тежкото наказване във футбола беше отсъдено след намесата на ВАР. След това се стигна до грозни подиуми и Каранга и Текпетей бяха изгонени с директни червени картони при сбиването сред футболисти от двата тима.

Близо 20 минути по-късно ЦСКА-София можеше да върне едно попадение, само че шут на резервата Данило Асприля беше блокиран. 

Девет минути преди края на постоянното време защитата на разградчани позволи неточност при разиграването. Това разреши на Фаетон да стреля, само че Падт се оправи с заплахата.

ЦСКА-София продължава борбата за второто място, за което главен съперник на " алените " е Черно море.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР