Полша започва допълнително укрепване на цялата си източна граница. Премиерът

...
Полша започва допълнително укрепване на цялата си източна граница. Премиерът
Коментари Харесай

Полша започва допълнително укрепване на цялата си източна граница

Полша стартира в допълнение подсилване на цялата си източна граница. Премиерът Доналд Туск съобщи, че страната му е изправена пред хибридна война, обвързвана с незаконната миграция от Беларус.

По данни на полската гранична работа сега ежедневно се подхващат към 300 опита за незаконно секване на границата. Предишното полско държавно управление построи ограда по границата с Беларус, откакто връзките сред двете прилежащи страни се утежниха в допълнение поради войната в Украйна. Доналд Туск не изключи нови укрепления по границата с Украйна и Русия. Той посочи, че става дума освен за границата на Полша, само че и на Европейския съюз.

" Обсъдихме нуждата от подсилване на границата както по отношение на натиска, проведен от режима на президента Лукашенко, както и поради възходящата опасност от руско-украинската война, от съветската агрезия против Украйна и нестабилната геополитическа обстановка. Ще координираме напъните за отбрана на границата освен от мигранския напън, само че започнахме интензивна работа по рационализация на оборудванията ", съобщи Доналд Туск, министър-председател на Полша .


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР