Шофьорката на училищния автобус, ударен от влак в четвъртък край

...
Шофьорката на училищния автобус, ударен от влак в четвъртък край
Коментари Харесай

Шофьорката на катастрофиралия автобус във Франция: Бариерите на жп прелеза бяха вдигнати

Шофьорката на учебния рейс, ударен от трен в четвъртък край селището Мийас, е декларирала пред следователите, че бариерите на прелеза са били вдигнати, когато тя е прекосявала през релсите, съобщи Франс прес.

Прокурорът на Марсилия Ксавие Тарабо обаче посочи пред телевизия „ Франс 3”, че пантите на развалената при злополуката преграда са били в затворено състояние и следствието би трябвало да покаже дали това е станало вследствие на удара, или оборудването се е задействало обикновено.Много свидетелски показания поддържат казаното от лидерката на рейса.

Бабата на една от ученичките от рейса разказала, че по думите на момиченцето бариерата не се е спуснала, а мигащите червени лампички не светели.

Пред камерите на „ Франс 3” тази заран друго момиче от прогимназията също съобщи, че бариерите не били спуснати сега на конфликта, нямало и мигащи лампи. Чул се ужасяващ тропот, когато влакът връхлетял.

Според прокурора от Марсилия обаче множеството очевидци настояват, че бариерите са били спуснати при случая.

При злополуката в четвъртък починаха пет деца, а 18 други на възраст сред 11 и 17 години са ранени, девет от които са сред живота и гибелта, показва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е една от най-тежките транспортни произшествия с деца във Франция от 1982 година, когато жертвите бяха 53, от които 44 деца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР