Най-важното е да си възвърнем напълно контрола върху това, което

...
Най-важното е да си възвърнем напълно контрола върху това, което
Коментари Харесай

Полша разкри руска шпионска група от 9 човека, разследват и бивш министър на отбраната

Най-важното е да си възвърнем изцяло контрола върху това, което се случва на територията на полската страна, съобщи министър председателят Доналд Туск в отговор на въпрос за информация за бойкот и провокации в Полша. Той осведоми, че има " девет обвинени, задържани и упрекнати в директно присъединяване в актове на бойкот в Полша от името на съветските служби ", осведоми TVN24.
 
В подтекста на следствието на съветското въздействие той загатна името на някогашния министър на защитата. Примката се стяга към Антони Мачеревич, акцентира Туск. Парадоксалното е, че Мачеревич е основател и първи началник на Службата за военно контраразузнаване на Полша в интервала 2006 – 2007. Паралелно с това е държавен секретар в министерството на националната защита, като през 2015 година заема министерския пост в МО на Полша.
 
По думите На Доналд Туск, задачата е и да се проверява въздействието на " съветските сътрудници " или на Кремъл като цяло " върху протичащото се в Полша, също и на разнообразни равнища на ръководство и администрация ".
 
Министър-председателят реши, че това ще изисква комисия, която към този момент разгласи. На въпрос по кое време ще бъде оповестена тази комисия, той отговори, че това ще се случи във вторник.
 
Утре на съвещанието на държавното управление ще осведомявам детайлностите, след което ще осведомявам медиите. Ще бъде издадена съответна разпоредба за нея и по отношение на нейния състав, увери министър председателят.
 
Припомняме, че предходната седмица Полша инициира основаването на " купол " от системи за противовъздушна защита във въздушното пространство на Европейския съюз. Това разгласи самият Туск.
 
" Сигурността на Полша, наред с други неща, значи безвредно небе над Полша този европейски купол, който Полша има намерение да построи дружно с други западни страни, с други страни от Европейския съюз ", разяснява министър-председателят, представен от ПАП.
 
" Ние сме основатели на този европейски купол, тъй като осъзнаваме - след опита на Израел, след опита на Украйна - че една страна не е в положение да се оправи сама с напъните за основаване на безвреден купол, за опазване на безвредно небе ", напомни Туск.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР