Шествието Безсмъртният полк, създадено и поддържано от Русия, ще се

...
Шествието Безсмъртният полк, създадено и поддържано от Русия, ще се
Коментари Харесай

В Русия отменят Безсмъртния полк, в София обаче пак ще има шествие под флага на СССР

Шествието " Безсмъртният полк ", основано и поддържано от Русия, ще се организира в България на 9 май без значение от съветската военна експанзия в Украйна и от обстоятелството, че няколко съветски района се отхвърлиха от събитието в Деня на успеха.

Инициативата официално съставлява честване на паметта на починалите съветски бойци във Втората международна война.

В България шествието се провежда и за " героите от антифашистката битка ", т.е. партизанското крило на Българска комунистическа партия, а по време на деянията се развяват флагове на Русия и на Съюз на съветските социалистически републики.

През май 2022 то беше водено персонално от съветския дипломат Елеонора Митрофанова в наличието на политици от Българска социалистическа партия, АБВ и други партии с проруска ориентировка. Стигна се и до напрежение поради спор сред русофилите и протестиращи против Путин.

На 9 май България празнува Деня на Европа - годишнина, отдадена на мира и единството, обвързана с декларацията на Робер Шуман, която поставя началото на бъдещия Европейски Съюз.

По подигравка - управляващите в Русия всеобщо одобряват решения за отвод от осъществяване на " Безсмъртния полк " на 9 май заради " съображения за сигурност ". Вместо това те предлагат на хората да слагат портрети на своите починали предшественици на прозореца на дома си.

Британското разузнаване стартира свое пояснение за прекъсването на шествието в Русия - отвращение да се акцентира огромния мащаб на убитите съветски войниципри нашествието в Украйна, която Москва също се опитваше да оправдава с " денацификация ".

Дори ръководителят на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин сложи под подозрение пропагандните изказвания, че в украинската войска имало " нацисти ".

Шествието на " Безсмъртния полк " беше анулирано в Курск, Белогород, Разан, Брянск, Псковската и Орловската област, както и във всички окупирани от руснаците украински територии.

За сметка на това - то се организира предварително в столицата на Конго:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР