Серия “А започна продажбата на международните си телевизионни права, като

...
Серия “А започна продажбата на международните си телевизионни права, като
Коментари Харесай

Серия А започва продажбата на ТВ права за чужбина

Серия “А ” стартира продажбата на интернационалните си телевизионни права, като утвърди покупко-продажби на осем дребни европейски пазара, в това число Португалия, Унгария и Нидерландия, се споделя в изказване на футболна лига на Италия.

През юни Италианската лига започва развой за продажба на интернационалните права за лъчение за идните няколко сезона. Тогава не бяха разкрити финансови детайлности за договорите, само че два източника, осведомени с въпроса, оповестиха, че покупко-продажбите са на стойност към 20 милиона евро годишно, което съставлява общо към 100 милиона евро за интервал от пет сезона. Лигата сподели в изказване, че ще продължи процеса за покриване на други територии в Европа и отвън Стария континент. Серия “А ” си обезпечи към 700 милиона евро от продажбата на задгранични телевизионни права през интервала 2021-2024, една девета от сумата, извоювана в чужбина от Висшата лига на Англия, най-доходоносното футболно състезание в света.

През октомври пък Серия “А ” одобри офертата от 4,5 милиарда евро от фирмите DAZN и Скай Италия за закупуване на вътрешните телевизионните права на италианския футболен шампионат за идващите пет години.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР