Сергей РомашенкоДойче велеПо случай края на Втората световна война в

...
Сергей РомашенкоДойче велеПо случай края на Втората световна война в
Коментари Харесай

ДВ: В Берлин забраниха руските символи край съветски паметници

Сергей Ромашенко
Дойче веле

По случай края на Втората международна война в Европа, празнуван на 8 и 9 май, полицията в Берлин забрани потреблението на съветски знаци наоколо до руските монументи в града и покрайнините. Руските флагове, Георгиевските ленти за смелост, униформите, ордените, военните и маршовите песни, както и знаците, прославящи войната на Русия против Украйна, в това число признакът Z, са неразрешени на територията на мемориалите в парковете " Трептов ", " Тиргартен ", " Шьонхолцер Хайде " и в непосредствена непосредственост до тях.

Изключения се плануват единствено за ветерани от Втората международна война, дипломати и други държавни представители на Русия. Ограниченията не важат и за манифестации, които се организират отвън прилежащите на паметниците територии. Там се ползват нормалните правила на закона за събиранията.

Посолството на Русия стачкува против възбраните

Руското посолство в Берлин прикани управляващите в немската столица да анулират възбраните край руските монументи. " Считаме тази възбрана за дискриминация, която опонира на духа на историческото помиряване сред народите на Русия и Германия в следвоенния интервал. Считаме решението на берлинските управляващи за недопустимо ", се споделя в декларация на посолството.

Тази година светът отбелязва 79 години от края на Втората международна война в Европа. В Германия годишнината се отбелязва на 8 май, до момента в който в Русия и множеството други републики от някогашния Съветски съюз това става на 9 май заради часовата разлика при подписването на контракта за капитулация на нацистка Германия.

Тази година е третият път, в който възпоменателните събития се организират на фона на нападателната война на Русия против Украйна. През последните две години това докара до спорове сред участниците в другите групи стачкуващи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР