Европейската комисия активира услугата за сателитно картографиране, за да подпомогне

...
Европейската комисия активира услугата за сателитно картографиране, за да подпомогне
Коментари Харесай

ЕК активира сателитна услуга, за да помогне в издирването на хеликоптера на иранския президент

Европейската комисия задейства услугата за сателитно картографиране, с цел да подкрепи напъните за търсене на хеликоптера на иранския президент. Услугата е била задейства по искане на Иран за подпомагане, заяви европейският комисар за ръководство на кризи Янез Ленарчич, предадоха международните организации.

Службата за ръководство на изключителни ситуации  " Коперник " на Европейската комисия дава картографски услуги  въз основа на сателитни изображения.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия е подготвена да окаже подпомагане при издирването на хеликоптера с иранския президент, съобщи ТАСС.

" Внимателно следим появяващата се информация за ориста на пасажерите от третия хеликоптер, измежду които са високопоставени представители на Иран, в това число президентът Раиси ", сподели тя.

" Искрено се надяваме, че те са живи и животът и здравето им не са застрашени. Русия е подготвена да окаже цялата нужна помощ за издирването на изчезналия хеликоптер и за следствието на аргументите за случая ", добави Захарова.

Същевременно неназован ирански представител съобщи пред иранската държавна телевизия, че на няколко пъти е бил открит контакт с един от пасажерите и един от членовете на екипажа на президентския хеликоптер, предаде Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР