Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей свика извънредно заседание

...
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей свика извънредно заседание
Коментари Харесай

Върховният водач на Иран свика извънредно Съвета по сигурност, богомолци се молят за президента

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност, написа Tehran Times. 

 

Спасителните екипи към момента търсят президента Ебрахим Раиси, който по-рано през днешния ден претърпя случай с хеликоптер. Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди съобщи, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера поради гъста мъгла. 

 

Хеликоптерът е пътувал в ескорт с други два. Инцидентът е станал в планините в северозападната част на Иран. Президентът Раиси е пътувал с иранския външен министър. Два от хеликоптерите са се приземили наред, написа Би Би Си.

 

Състоянието на намиращите се на борда на хеликоптера към този момент остава незнайно, като се оповестява, че към момента не е открит контакт с тях.

 

 

Иранската държавна телевизия ИРИБ излъчва молебствия за иранския президент Ебрахим Раиси, които насочат богомолци в джамии на Иран. В джамията на свещения град Махшад също стартира молитва.

 

Държавната телевизия демонстрира и избавителни екипи от иранския Червен полумесец, които напредват в гъста мъгла към региона, в който по-рано хеликоптерът, с който пътуваха Ебрахим Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан претърпял случай, наименуван от вътрешния министър Ахмад Вахиди " твърдо кацане ".

 

Ръководителят на иранския Червен полумесец Пир Хосейн Коливанд съобщи, че 40 избавителни екипа към този момент претърсват зоната, в която се намирал хеликоптерът. Според организация ТАСНИМ мястото, на което е претърпял случай хеликоптерът, към този момент е открито, написа Българска телеграфна агенция.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР