Иран издирва президента и външния министър на страната, след като

...
Иран издирва президента и външния министър на страната, след като
Коментари Харесай

Иран издирва президента и външния министър след твърдото кацане на хеликоптера им

Иран търси президента и външния министър на страната, откакто хеликоптер в ескорт, пътувал до границата с Азербайджан, претърпя случай и бе обявено за " твърдо " кацане

 

Трима спасители, търсещи авариралия хеликоптер, са изчезнали, сподели представител на Червения полумесец, представен от Би Би Си. Издирвателните екипи са покрай мястото, където може да се е разрушил хеликоптерът, добави представителят. Според тях интервенцията ще се забави, защото в тази част на Иран към този момент е мрачно, а времето се чака скоро да стане " много студено " с още дъждове в идващите часове.

 

Всички благоприятни условия " са мобилизирани за търсене на Ебрахим Раиси и външния министър Хосейн Амирабдолахиан, въпреки атмосферните условия да затрудняват интервенцията, оповестява здравният миинистър Бахрам Айнуллахи, представен от ИРНА и " Ал Джазира ".

 

Известно е, че на място са изпратени избавителни екипи, които да търсят хеликоптера. Осем коли за спешна помощ и дронове също са част от избавителните старания.

 

Няма обаче данни за нов контакт с хеликоптера след подадения сигнал още когато е бил открит случаят.

 

В Иран наближава 20:30 ч.

 

" Ал Джазира " цитира кореспондент по държавната телевизия, съгласно който с наближаването на нощта избавителните екипи се придвижват пешком и заобикалят да употребяват коли, защото пътищата не са асфалтирани и в тази конюнктура дъждът е още по-голямо затруднение.

 

Държавни медии в Техеран оповестяват, че злополуката е вследствие на неподходящите метеорологични условия и че за момента не може да се удостовери дали пътувалите на борда му са ранени или починали.

 

Според иранското издание " Нур нюз " всички сюжети са на масата след случая с президента Ебрахим Раиси.

 

Същевременно няма данни да са се чули детонация или да е породен пожар при кацането на хеликоптера. Вероятно няма сериозна щета на хеликоптера, само че точната информация ще е известна откакто избавителните екипи доближат до мястото. Липсата на връзка може да не отразява тежка обстановка на терен.

 

Районът, в който е обявено за случая, е Джолфа, край северозападната граница, в частта ѝ с Азербайджан.

 

Според ирански държавни медии Раиси отивал към североизточния град Табриз, след срещата си с азербайджанския сътрудник Илхам Алиев на общата граница за разкриване на язовир. Раиси е възнамерявал да посети две провинции на север, според практиката си постоянно да пътува из страната.

 

Точното място на злополуката е покрай Сунгун - медна мина, която все още е затворена и се намира сред Джофа и Варзакан в Източен Азербайджан, в регион сред 70 и 100 км от град Табриз - един от най-големите в Иран.

 

Европейски Съюз следи от близко обстановката с хеликоптера на иранския президент Раиси, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

 

" Следим деликатно известията, че хеликоптер, пренасящ иранския президент и външния министър, е бил заставен да направи спешно кацане; тяхното положение към момента не е ясно. Следим от близко обстановката дружно с държавите-членки на Европейски Съюз ", написа Мишел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР