Седемте заложници от фабриката в Турция бяха освободени, извършителят е

...
Седемте заложници от фабриката в Турция бяха освободени, извършителят е
Коментари Харесай

Седемте заложници от фабриката в Турция бяха освободени, извършителят е арестуван

Седемте заложници от фабриката в Турция бяха освободени, причинителят е задържан. Въоръжен мъж, който твърди, че работи „ за Газа “, задържа седем служащи в турска фабрика на американската група Procter & Gamble (P&G) в четвъртък в продължение на девет часа, които в последна сметка бяха освободени и са живи и здрави.

Седар Явуз, похитителят и някогашен служащ във фабрика,

беше задържан без принуждение по време на къса полицейска интервенция, поставяйки завършек на това, което изглеждаше като митинг против израелските военни, губернатора на провинция Коджаелиспоред

„ Нашите сили за сигурност са направили интервенцията си, когато е отишъл до тоалетната, без да наранят заложниците “, изясни той пред публицистите, които бяха на мястото на случая и посочи, че нападателят е свидетелствал, че не членува в политическа партия или въоръжена организация.

Нападателят е призовавал за преустановяване на израелските военни интервенции в Газа и отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа сред Ивицата Газа и Египет, сподели губернаторът.

Семейства, събрали се покрай мястото на престъплението,

потвърдиха пред Агенция Франс Прес, че седемте заложници, в това число 26-годишна жена, са добре.

„ Много сме щастливи след тези доста часове очакване. Слава богу, всички са в сигурност “, сподели Фатма Дурсун, лелята на един от заложниците, пред AFP.

Мъжът, който е имал „ два револвера “ и евентуално взривно „ устройство “, съгласно губернатора, е нахлул на мястото към 14:30 часа.

Властите „ ни споделиха, че нападателят е задържан и че заложниците са освободени “, сподели родственик на един от заложниците пред Агенция Франс Прес след среща с локален чиновник.

 

Източник: AFP, Reuters / Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР