Седем китайски предприятия са включени в нов пакет от санкции,

...
Седем китайски предприятия са включени в нов пакет от санкции,
Коментари Харесай

FT: ЕС планира санкции срещу китайски фирми, които захранват руската военна машина

Седем китайски предприятия са включени в нов пакет от наказания, който ще бъде разискван от страните-членки на Европейски Съюз тази седмица, се споделя в отчет, заяви английското издание, което разполага с копие от отчета.

Според FT, описът със наказания включва две компании от континентален Китай, 3HC Semiconductors и King-Pai Technology, дружно с пет от Хонгконг, в това число Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry и Alpha Trading Investments.

Днес представителят на китайското външно министерство Ван Вънбин прикани Европейски Съюз да не поема по " неверния път ", в противоположен случай Китай ще предприеме решителни дейности, с цел да отбрани правата и ползите си.

" Китай се опълчва на дейности, които употребяват китайско-руското съдействие като предлог за налагане на противозаконни наказания или " пълномощия на дългата ръка " * против Китай ", сподели Ван на постоянна конференция.

Европейската комисия не дала отговор към този момент на искане за коментар.

Някои компании като King-Pai Technology към този момент бяха сложени под режима на глобите от Съединените щати с претекста, че става дума за основан в Китай снабдител за голям брой предприятия в съветския военно-промишлен комплекс.

Китай нееднократно е подлагал на критика западните наказания, в това число тези против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, само че в същото време внимава да не оказва помощ на Москва, която би могла да докара до налагане на наказания и против Пекин.

Миналия месец президентът Си Цзинпин удостовери мнението на страната си срещу налагането на едностранни наказания и " юрисдикцията на дългата ръка ". По думите му тактиката на " делене " и оказване на напън, да вземем за пример посредством спирането на веригите на доставки, няма да проработи.

Откакто Русия стартира нашествието си в Украйна преди 14 месеца, Европейски Съюз одобри 10 пакета от наказания против съветски физически лица, компании и организации, причинявайки стопански усложнения и затруднявайки финансирането на войната, означи Ройтерс.

 

Междувременно представител на Европейска комисия удостовери, че предишния петък Комисията е предала на страните от Европейски Съюз оферти за спомагателни наказания против Москва. Той разясни, че предложенията засягат главно приложението на глобите и противодействието на опитите за тяхното заобикаляне.

*Юрисдикцията с дълга ръка е юридически термин и се изяснява със способността на локалните съдилища да упражняват пълномощия над задгранични (под " задгранични " се имат поради такива отвън съответната пълномощия, без значение дали става дума за страна, район или нация) ответници, без значение дали на законова основа или посредством присъщата пълномощия на съда (в взаимозависимост от юрисдикцията). Тази пълномощия разрешава на съда да прегледа дело против ответник и да постанови обвързващо решение против ответник, пребиваващ отвън съответната пълномощия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР